Пентагон почео да тренира војску за могући рат са Русијом и Кином

ПОЧЕО СА БРИГАДОМ ЧЕТВРТЕ ПЕШАДИЈСКЕ ДИВИЗИЈЕ ДИСЛОЦИРАНОМ У ФОРТ-КАРСОНУ

* Руска атомска фрегата „Адмирал Есен“ успела је да открије и пуна два сата прати америчку `челичну ајкулу` -  подморницу класе „Охајо“! Током та два сата је „Охајо“ руској фрегати био непрекидно „на нишану“. То се раније није догађало. Бар 20 година

* Адмирал Есен“ је један од најсавременијих руских ратних бродова.  Запловио је у јуну 2016-те. Наоружан је крстарећим ракетама „Калибар“, зенитним ракетама „Штиљ-1, зенитним артиљеријским системом АК-630 и торпедима

________________________________________________________________________________

         ПРИПАДНИЦИ америчке 3-ће бригаде из Форт-Карсона завршили су вежбу чији циљ је био њихово припремање за рат против главних, топ-противника – Русије и Кине.

         Команда 4-те пешадијске дивизије Оружаних снага САД, у чијем је саставу пиоменута бригада, потпуно је изменило тип вежби за своје војнике. Протеклих година их је увежбала за ратовање против „устаника и побуњеника“, а сада их обучава за борбу са много озбиљнијим противницима.

         Прешалтавање на Русију и Кину потврдио је командант 3-ће бригаде – пуковник Мајк Симеринг који је објаснио да своје војнике припрема за другачије ратове од садашњег у Сирији и Авганистану и донедавног у Ираку:

         „У вежбу смо укључили и тенкове M1A2 «Абрамс», борбена оклопна возила „Бредли“ и артиљеријску самохотку САУ M109 «Паладин». Један човек не може много, али када у оклопној бригади имате 4.000 људи – можете изводити задивљујуће ствари“.

         Виојници су користили компјутерске симулаторе борбе. Мајор Чаак Биес је тим поводом рекао:

         „Компјутеритовани тренажери омогућавају да обуку пролазе све – од појединачног тенкисте до команданта бригаде који може да седи у Бредлију и да управља `ратним` дејствима“.

         Увежбавање могућег ратовања са Кином или Русијом у складу је са измењеном америчком војном стратегијом. А  и нарастајућа војна моћ москве и Пекинга не дозвољава им да мирно спадају на хладноратовским ловорикама.

Фрегата "Адмирал Есен"

         Руска атомска фрегата „Адмирал Есен“ успела је да открије и пуна два сата прати америчку `челичну ајкулу` -  подморницу класе „Охајо“!

         Током та два сата је „Охајо“ руској фрегати био непрекидно „на нишану“.

         То се раније није догађало. Бар 20 година.

         Догодило се недавно у Медитерану, али су обе стране о томе ћутале. Свако је имао своје разлоге.

         Руси су одлучили да све открију. Чак и да су успели да „сниме акустични портрет подморнице“ и да успешно одраде вежбу њеног уништавања.

         „Адмирал Есен“ се у своју базу у Севастопољу вратио 31. јуна, а то значи да је сусрет са америчком `ајкулом` био који дан пре тога.

         У могуће време „инцидента“ – од априла до краја јуна – у Медитерану се налазила америчка подморница поменуте класе „Џорџија“. То значи да је „Адмира Есен“ управо њу имао „на нишану“.

         Американци, Британци и Французи су атаковали Сирију у ноћи између 13. и 14. априла.

         Тада је француска фрегата «Аквитанија» требало да испали на Сирију два пута по три ракете, али није успела – ни једну, па је то морао да уради резервни брод  «Лангедок».

         Британска субмарина «Астјут» није такође испалила ништа, чак је своју команду обавестила да је `прогоне` једна или две рускедизел-подморнице које имају подршку две своје фрегате и хеликоптера.

         Откривање савремене подморнице у отвореном мору сматра се великим успехом, а њено успешно праћење – још већим.

         „Адмирал Есен“ је један од најсавременијих руских ратних бродова.  Запловио је у јуну 2016-те

         Наоружан је крстарећим ракетама „Калибар“, зенитним ракетама „Штиљ-1“, зенитним артиљеријским системом АК-630 и торпедима.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари