Пентагон: Оружане снаге Кине већ увежбавају наношење удара по Сједињеним Државама

АМЕРИЧКИ ПРОФЕСОР: ПРВИ МАСОВНИ НУКЛЕАРНИ УДАР РУСИЈЕ ПО САД РАЗОРИО БИ БАР 130 ГРАДОВА САД

* Војна авијација САД од компаније Lockheed Martin већ наручила суперсоничну ракету попут руског „Кинжала“. Та ракета је већ добила ознаку ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon), а у њеној приоизводњи ће наводно бити коришћене  и „експерименталне технологије“

______________________________________________________________________________

         ПЕНТАГОН је објавио да подозрева да оружане снаге Кине већ увежбавају наношење удара по Сједињеним Државама и територијама њихових савезника.

         Учинио је то у извештају о стању оружаних снага Кине у 2018-ој години. А у извештају прецизирао:

         „Оружане снаге Кине су за последње три године брзо шириле зоне заштићених надводних војних операција и стицале искуство у извођењу таквих операција у стратешки важним поморскиим рејонима у свету, а притом су, вероватно, обучавале своје снаге за ударе против САД и наших савезника“.

         Пентагон у истом извештају посебно наглашава:

         „Засад није јасно какав сигнал Пекинг – оваквом демонстрацијом силе – шаље Вашингтону“.

         Војни врх САД није открио за какве „ударе“ сумњичи Кинезе, али је професор Џорџтаунског универзитета Метју Кроениг – у књизи „Логика америчке стратегије: због чега је важна стратешка супериорност“ – проценио да би први масовни руски нуклеарни удар по САД довео до уништења 131 града и смрти 70 милиона људи. А други – до разарања још 12 градова и погибије још 28 милиона Американаца.

         Какве процене имају у Пентагону – поводом и Руса и Кинеза – није јасно, али је већ објављено да је војна авијација САД од компаније Lockheed Martin већ наручила суперсоничну ракету попут руског „Кинжала“.

         Та ракета је већ добила ознаку ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon), а у њеној приоизводњи ће наводно бити коришћене  и „експерименталне технологије“.

ARRW - амерички "Кинжал"

         У светлу извештаја Пентагона, лако је схватити бес Вашингтона што је Украјина продала Кини 20 млазних мотора за авионе JL-10. Са намером да наредних година испоручи још 230.

         Војни експерти процењују да је само питање дана када ће Вашингтон ултимативно затражити од Кијева да раскине уговор са Кинезима о даљој продаји авио-мотора Кини.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари