Киршбаум: САД немају доминацију у војним операцијама у електромагнетном спектру

НАДЛЕЖАН ЈЕ ЗА КОНТРОЛУ ОДБРАМБЕНОГ ПОТЕНЦИЈАЛА И УПРАВЉАЊА ЊИМЕ

* Џозеф КИРШБАУМ: „Сједињене Државе, упркос напорима које улажу, не могу бити уверене да имају доминацију у електромагнетном спектру. Руске снаге за борбу у том спектру већ су показале своју ефикасност у примени таквих борбених средстава против САД и других земаља у реалном времену“

* Амерички војни стручњаци сматрају да је Русија војну операцију у Сирији искористила (и још користи) за „развој потенцијала за борбу  космичеким средствима“

________________________________________________________

       СЈЕДИЊЕНЕ Државе су изгубиле доминацију у извођењу операција у електромагнетном спектру – изјавио је  високи амерички функционер Џозеф Киршбаум.

       У његовој надлежности су „питања одбрамбеног потенцијала и управљања њиме“, а навео је да су Русија и Кина „значајно повећале и прошириле своје могућности за борбу у електромагнитном спектру“. Толико да су већ „изазов за Пентагон“.

       Киршбаум је отворено упозорио све који у чијој надлежности је војна моћ САД:

        «Ми више нисмо једина глобална сила  која схвата важност примата у електромагнетном спектру. Потенцијални противници, међу којима су Русија и Кина, битно су унапредили и усавршили своје могућности у тој сфери“.

       По његовом мишљењу, Сједињене Државе, упркос напорима које улажу, не могу бити уверене да имају доминацију у електромагнетном спектру. Руске снаге за борбу у том спектру већ су показале своју ефикасност у примени таквих борбених средстава против САД и других земаља у реалном времену“.

       Киршбаум није прецирао на шта мисли, али је додао:

       „Руски електромагнетни системи су веома  мобилни, па им је тешко парирати“.

       Амерички војни стручњаци сматрају да је Русија војну операцију у Сирији искористила (и још користи) за „развој потенцијала за борбу  космичеким средствима“.

       Чак упозоравају да су Москва и Пекинг у стању да ометају или блокирају рад система за везу и навигацију бродова које САД користе за пребацивање трупа и ратне технике.

       Киршбаум је, иначе, оценио и да Пентагон није успео да у потребној мери реализује ни једну своју досадашњу стратегију борбе у електромагнетном спектру. Да вероватно неће ни последњу утврђену 2020-те.

       Амерички медији су протеклих месеци објављивали да руски електромагнетни топови сада успешно погађају `ваздушне мете` удаљене до 10 километара...    

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари