Елитни амерички генерал: Руске ракете пробијају нашу ПРО и могу тући дубину територије САД

ТЕРЕНС О`ШОНЕСИ СЕНАТОРИМА ОТКРИО ДА ХИПЕРСОНИЧНЕ РАКЕТЕ „АВАНГАРД! СТИЖУ ДО САД ЗА 15 МИНУТА

* Анкета Gallup показала да већина Американаца главном војном претњом сматра Русију, а не Кину или Иран. Пре три године је 32 одсто Американаца било уверено да је руско оружје главна претња, а сада – 52 одсто. Саму Русију таквом претњом сада сматра 32 одсто, а Кину - 21 одсто Американаца

_____________________________________________________________________________

         КОМАНДАНТ војно-космичком одбраном Северне Америке  -генерал Теренс О’Шонеси – изјавио је да Русија поставља на `одговарајуће позиције` своје ракете са ненуклеарним бојевим главама које су у стању да гађају „циљеве у дубини територије САД“.

         О’Шонеси је открио да – по прорачунима његове команде - руске хиперсоничне ракете  «Авангард“ до територије САД стижу  за само 15 минута.

         Признао је истовремено да те ракете развијају брзине довољне за пробијање противракетне одбране САД.

         Елитни амерички генерал све је ово рекао комитету Сената САД за одбрану.

         Међу остала најопаснија руска оружја убројао је стратешке бомбардере Ту-160 и Ту-95. Такође: балистичке ракете интерконтиненталног домета.

         Посебно је упозорио да су руске подморнице класе „Северодвинск“ много  нечујније и смртоносније од руских подморница претходних генерација.

         О’Шонеси је издвојио и крстареће ракете „Калибар“ за које је рекао да су изузетно прецизне у гађању надземних циљева и да су „претња северним границама САД“.

         Закључно је упозорио: „Највећа опасност за Сједињене Државе тренутно су руске нуклеарне и ракете са класичним бојевим главама и сајбер-напади“.

         О’Шонеси је на овај начин плашио америчке сенаторе само дан након што су објављени резултати анкете Gallup која је показала да већина Американаца главном војном претњом сматра Русију, а не Кину или Иран.

         Пре три године је 32 одсто Американаца било уверено да је руско оружје главна претња, а сада – 52 одсто..

         Саму Русију таквом претњом сада сматра 32 одсто.

         Кину таквом опасношћу сматра 21 одсто Американаца.

         Чак 75 одсто Руса Сједињене Државе види као `агресивну земљу`.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари