Американци своју палубну авијацију наоружавају са три типа стелс-бомби

ОБАВЕШТАЈНА УПРАВА ПЕНТАГОНА ОСУМЊИЧИЛА МОСКВУ ДА ПРАВИ АНТИСАТЕЛИТСКЕ ЛАСЕРЕ

* Модернизоване бомбе AGM-154, које су у стању да туку циљеве на удаљености 462,5 километара. моћи ће да носе и F-18.  Једна верзија исте бомбе имаће и турбореактивни мотор Hamilton-Sundstrand TJ-150 што ће јој повећати домет до 560 километара.

* Америчка војна шпијунажа посебно сумњичи руске „космичке инспекторе“ – апарате за дијагностификовање стања руских сателита и њихово поправљање. Пентагон зазире да ти сателити имају двоструку намену и да им је једна од функција „онеспособљавање туђих сателита

__________________________________________________________________________

         АМЕРИЧКА ратна морнарица почиње да своје F-35C током наредне две-три године опреми стелс-бомбом AGM-154 или JSOW.

         Жели да им на тај начин обезбеди додатни ударни потенцијал са повећаним дометом. А главна намена биће им „неутралисање ПВО Русије и Кин“.

         Претходно је Пентагон већ објавио да ће бомбама JSOW-Extended Range, или JSOW-ER наоружати ударне ловце F-35A.         

         Модернизоване бомбе AGM-154, које су у стању да туку циљеве на удаљености 462,5 километара, моћи ће да носе и F-18.

         Једна верзија исте бомбе имаће и турбореактивни мотор Hamilton-Sundstrand TJ-150 што ће јој повећати домет до 560 километара.

         То америчким авионима треба да омогући да гађају циљеве на туђој територији или на фронту не улазећи у зону дејства туђе ПВО..

         Онлајн-лист The Drive преноси да ће те бомбе служити и за борбу против руских ракетних система С-400.

         И ово је доказ да се Американци више ни издалека не осећају недодирљивим и супериорним господарима света. Они то, уосталом, и признају.

         Обавештајна управа Пентагона оценила је да су Русија и Кина највећа претња САД у космосу.

         Иста управо тврди да је Русија у стању да направи ласер способван да уништава сателите на орбитама и да онеспособљава апаратуру на америчким орбиталним системима противракетне одбране.

         Наглашава да Русија вероватно већ прави такво оружје ради уништавања (америчких) сателита и њихових сензора.

         Сједињене Државе већ раде на свом новом антиракетном штиту, а Доналд Трамп је обећао да ће бити у стању да пресретне и уништви сваку ракету лансирану према територији САД.

         Америчка војна шпијунажа посебно сумњичи руске „космичке инспекторе“ – апарате за дијагностификовање стања руских сателита и њихово поправљање. Пентагон зазире да ти сателити имају двоструку намену и да им је једна од функција „онеспособљавање туђих сателита“.

         Американци тврде да су ти (руски) сателити у стању да се приближавају другим сателитима и да их атакују. Односно да их трајно или привремено (избацује из строја).

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари