Американци против Кине шаљу модерне брзе бродове са нисколетећим крстарећим ракетема

НАВОДНО ИМАЈУ ЗА ТРЕЋИНУ ВЕЋИ ДОМЕТ ОД „ХАРПУНА“ КОЈЕ СУ САД ДОСАД КОРИСТИЛЕ   

* На палуби је беспилотни хеликоптер који  пројектиле Naval Strike Missile наводи на циљ

________________________________________________________________________

        МОДЕРНИ ратни брод америчке морнарице, који плови водама Тихог океана опремљен је новим оружјима и могао би, према мишљењу аналитичара, да промени однос снага у нестабилним подручјима као што је Јужно кинеско море, објавио је ЦНН.

        "USS Gabrielle Gifords“ је брзи ратни брод опремљен новим крстарећим пројектилима који лете изнад површине мора и стога их је тешко опазити на радару.

        Брод носи на палуби беспилотни хеликоптер који те пројектиле наводи на циљ.

        Пројектили су у стању да маневришу и избегавају противничку ПРО.

        Портпарол америчке Треће флоте потврдио је ове информације за ЦНН и истакао да ће ово оружје повећати борбену моћ америчке ратне морнарице.

Naval Strike Missile

        САД и Кина се међусобно оптужују за наглу милитаризацију Јужног кинеског мора, подручја у којем многе земље истичу своје интересе, али већи део тог мора покрива Кина.

        "USS Gabriellle Gifords“ је први ратни брод САД опремљен новим пројектилима за поморски напад, а у плану је опремање више од 30 бродова тим новим наоружањем.

        Реч је о бродовима који могу да маневришу у плићим морима и око острва и приобалних подручја.

        Нови пројектили (Naval Strike Missile) развијени су првобитно за норвешку војску и успешно су тестирани на америчком ратном броду „Коронадо“ 2014-те.

        Нови пројектили имају домет већи од 160 километара, што је 30 одсто више у односу на домет пројектила "харпун", које је америчка ратна морнарица користила до сада.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари