Амерички невидљиви ловци пете генерације F-35 после сваког лета престају да буду невидљиви

DEFENSE-AEROSPACE: ПОСЛЕ СВАКОГ ЛЕТА ПОСТАЈЕ НА РАДАРИМА ВИДЉИВ КАО BOEING 747

* Компанија Lockheed Martin признала да оплата авиона има дефекте, али тврди да „нема потребе да се мења тако често“. То јест: после сваког лета

_______________________________________________________________________________

         ВЕЋ дуже време је јасно да амерички чудо-ловац пете генерације F-35 и није чудо каквим су га представљали Пентагон и његови пропагандисти.

         Сада се открило и да је угрожена његова `невидљивост`. Да долази у питање његова главна предност над борбеним авионима четврте генерације и над директним конкурентима.

         Како пише Defense-Aerospace, чувена „високотехнолошка оплата“ F-35 пропада и губи стелс-својства брже него што је ико рачунао. А то значи да чудо-ловци постају видљиви за противничке радаре.

         Самим тим и много лакша мета него што би то волели у америчком војном врху. Јер, Defense-Aerospace наводи да F-35 постају видљиви на туђим радарима попут путничких Boeing 747!

         Да све буде још горе, испоставило се да ни позадина проблема није баш безазлена.

         Команда америчке ратне авијације је признала да са оплатом „нешто треба чинити“ после сваког лета F-35. А „извори блиски Пентагону“ откривају да би –ако би се желело да F-35 буду реално невидљиви – оплату требало мењати уочи сваког новог лета.

         Компанија Lockheed Martin је признала да оплата има дефекте, али тврди да „нема потребе да се мења тако често“. То јест: после сваког лета.

         Пентагон је је још пре две године признао да се F-35 налази „у проблемима“.

         До америчкеи  шире јавности је дошло да су летови тих авиона обустављани због „проблема са доводом горива“.

         У септембру је један F-35 пао због „неисправности цеви која спаја резервоар са мотором“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари