Жали једино што није имао прилику да се упозна са Шварценегером

ИНДИЈАЦ МАНОХАР АЈЧ - „МИСТЕР УНИВЕРЗУМ“ ИЗ 1952.

- НАПУНИО 100 ГОДИНА

Манохар Ајч

  • Слављеник, који је због нижег раста својевремено добио надимак „џепни Херкулес“, живи у својој домовини Индији - у Калкути
  • Озбиљно приступио тренинзима тек у затвору у који је доспео после антибританских демонстрација, а вежбао је по 12 сати дневно без спортских помагала
  • Сада Ајч помаже једном од двојих синова да води фитнес-центар и тренира кад год му то дозвољава здравље

        ИНДИЈСКИ бодибилдер који је власник титуле „Мистер Унивезум“ из 1952. године Манохар Ајч (Manohar Aich) прославио је 100. роћендан.

        Слављеник, који је због нижег раста својевремено добио надимак „џепни Херкулес“, живи у својој домовини Индији. У Калкути.

        Спортиста каже да су му здрав начин живота и неисцрпни оптимизам помогли да доживи ове године.

        „Никада нисам туговао, морао сам да од ране младости сам зарађујем за хлеб, али без обзира на све тешкоће које су се на мене обрушавале, никада нисам губио оптимизам“ - говори о свом животном искуству слављеник.

        Ајч се интензивно почео бавити спортом 1942. године још када је ступио у службу Краљевских ваздухопловних снага под командом Британске колонијалне владе. Али је озбиљно приступио тренинзима тек у затвору у који је доспео после антибританских демонстрација. Тренирао је по 12 сати дневно без спортских помагала. Његова упорност је оставила такав утисак на затворску управу да му је дозволила да буде на специјалној исхрани која је омогућавала повећање мишићне масе.

        Напори Ајча су почели да доносе плодове 1950. додине када је победио на конкурсу „Мистер Херкулес“. Победа га је инспирисала на учешће на престижном такмичењу „Мистер Универзум“ у Лондону. После дугих тренинга, 1952. године Ајч је остварио свој сан, освојивши и ту титулу.

        Од тада је индијски спортиста побеђивао на многим такмичењима, на којима је освојио неколико титула.

        Сада Ајч помаже једном од двојих синова да води фитнес-центар и тренира кад год му то дозвољава здравље.

        „Мистер Универзум“ каже да само жали што у свом дугом и богатом животу није успео да се лично упозна са другим познатим власником ове титуле Арнолдом Шварценегером. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари