Споменик Томи Здравковићу у Лесковцу, спомен-чесма у родном Печењевцу

Земљаци се одужили великом народном певачу

  • Певач Зоран КАЛЕЗИЋ: Данас је Лесковац привилегован град, не само у Србији него и на Балкану, зато што је Тома Здравковић одавде. Тома умро на време, да се не пати у овим тешким временима"

      ЛЕСКОВАЦ, (ФоНет) - У централном градском парку у Лесковцу је откривен споменик певачу Томи Здравковићу.

      Откривању споменика присуствовали су родбина, пријатељи и бројни актери фолк сцене у Србији.

      Певач Зоран Калезић рекао је на свечаности отварања споменика да су Лесковац и родно село Печењевце указали част Томи какву нико од његових колега до сада није имао.

      Данас је Лесковац привилегован град, не само у Србији него и на Балкану, зато што је Тома Здравковић одавде", рекао је Калезић и додао да је "Тома умро на време, да се не пати у овим тешким временима".

      Споменик и спомен чесму финансирали су, како су рекли у кабинету градоначелника Лесковца Слободана Коцића "спонзори који нису желели рекламу" .

      Споменик Томи Здравковичу открили су градоначелник Лесковца Слободан Коцић и његов син и унук.

      Поводом 20 година од смрти Томе Здравковића, дружење са његовим поштоваоцима биће настављено и на гала вечери са преко 400 званица у једном од лесковачких ресторана.

      Раније данас откривена је и спомен чесма Томи Здравковићу у Печењевцу.

      Син Томе Здравковића, Саша присуствовао је откривању спомен чесме у Печењевцу.

      "Он никада није тражио славу. Он је певао из душе. Не верујем да је икада имао неки план, да се овако нешто икад догоди, али мислим да би био задовољан. Он припада свима И био је део народа. Одавде је пошао и ту се и вратио", рекао је Саша Здравковић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 09:57 19.02.2012.

  • +46
Voting is closed.

Rekao sam svojoj deci "Dok me se secate bit cu sa vama".Slusati Tomine pesme smatram da je sasvim dovoljno njemu na pomen.Toma je bio skroman covek ne verujem da bi se on slozio za gradnju bilo kakvih spomenika cesama u njegovu cast.Ako Toma nije nista pozeleo za svog zivota da mu se napravi onda nije mi jasno da neko samovoljno pravi cesme

pompei's picture
pompei (није потврђен) 15:47 14.05.2012.

  • +51
Voting is closed.

Mala ispravka oko rodjenja,rodjen je u Aleksincu,otac mu je iz Pecenjevca.

Додај коментар