Умрла најбогатија жена на свету – Лилијан Бетанкур, наследница козметичког гиганта L'Oreal

ДОЖИВЕЛА 95 ГОДИНА – КОМПАНИЈУ ОСНОВАО ЊЕН ОТАЦ ЕЖЕН ШИЛЕР

         НАСЛЕДНИЦА француског козметичког гиганта Лореал (Л'Ореал) и најбогатија жена на свету - Лилијан Бетанкур - преминула је у 95. години, саопштила је породица.

         „Лилијан Бетанкур је ове ноћи преминула у свом дому. Напунила би 95 година 21. октобра. Моја мајка је отишла мирно", навела је њена ћерка Франсоаз Бетанкур Мејерс.

         Власница богатства које је амерички магазин Форбс ове године проценио на око 40 милијарди долара, Лилијан Бетанкур је била најбогатија жена на свету и 14. на укупној листи.

Пошто је оболела од Алцхајмерове болести и стављена под старатељство, повукла се из јавности 2012. а истовремено и напустила управни одбор Лореала и све руководеће позиције у компанији.

         У одвојеном саопштењу, генерални директор Лореала Жан-Пол Ажон изразио је "најдубљу тугу" због смрти Бетанкур.

         Последњих година је његово име било повезивано са судским споровима, док су неки његови рођаци, према којима је Ажон био великодушан, осуђени због "кршења поверења" милијардерке нарушеног здравља.

         Лилијан Бетанкур је рођена 1922. у Паризу, а одрасла је са доминиканским монасима. Њена мајка, пијанисткиња, умрла је кад је она имала пет година.

         Десет година касније направила је прве кораке у Лореалу. Сматрала се за настављача дела свог оца Ежена Шилера, оснивача компаније.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари