Time уврстио Трампа међу личности са највећим утицајем на интернету

НА ИСТОМ СПИСКУ СУ КЊИЖЕВНИЦА ЏОАНА РОУЛИНГ И МАНЕКЕНКА КИМ КАРДАШИЈАН

        ПРЕДСЕДНИК Сједињених Држава Доналд Трамп нашао се на списку људи са највећим утицајем на интернету који је сачинио амерички магазин Time.

        На том списку су се нашли појединци за које се тврди да имају „глобални утицај на социјалне медије” и да су у стању да одређују „тон и смер светских новости”.

        Читаоци овог магазина назвали су Трампа „светским лидером са највећим бројем потписника на Twitter” који је за америчког лидера постао веома ефикасан инструмент за обраћање присталицама и најширој јавности.

        Time са своје стране наглашава да твитови америчком лидеру понекад наносе и штету. Прецизира да му се то догађало када је у тој форми износио „ничим поткрепљене оптужбе”.

        За пример је навео познату Трампову оптужбу да га је администрација Барака Обаме прислушкивала.

        Амерички магазин је на овај свој списак ставио и британску књижевницу Џоану Роулинг, америчке певачице Ријану и Кети Пери, руског опозиционара Алексеја Наваљног, манекенку Ким Кардашијан и седмогодишњу Бану Алабед, девојчицу која је наводно водила онлајн-дневник у време борби у источном Алепу.

        Стављање на списак овог детета, као и Наваљног, потврђује да су састављачи списка имали - вероватно нимало успутне - политичке мотиве.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари