Путин најпопуларнији у Србији, Трамп најлошије прошао - у Немачкој

НА СВЕТСКОЈ ЛИСТИ ПОПУЛАРНОСТИ ПРВИ ПАПА, ПА МЕРКЕЛОВА, МАКРОН, ТРАМП И ПУТИН

  • Медијум Галуп: Повољно мишљење о Путину има 81 одсто испитаника у Србији, а следи га председник Кине Си Ђинпинг са 61 одсто, док је на трећем месту Меркелова са 38 одсто
  • Турски председник Реџеп Тајип Ердоган, према истраживању, популарнији је у свету него у Србији и код нас се налази на претпоследњем 11. месту, док је у свету на деветој позицији

       ПАПА Франциско, немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон најпопуларнији су лидери у свету, а у Србији - председник Русије Владимир Путин, показала је међународна студија „End of year, светски лидери”, Медијум Галупа, у којој је учесницима истраживања понуђено 12 имена светских лидера на рангирање.

       Повољно мишљење о Путину има 81 одсто испитаника у Србији, а следи га председник Кине Си Ђинпинг са 61 одсто, док је на трећем месту Меркелова са 38 одсто, наводи се у студији која је Танјугу достављена из Медијум Галупа.

       Амерички председник Доналд Трамп и његов француски колега Емануел Макрон су на истом проценту - од 33 одсто грађана Србије који о њима имају повољно мишљење.

       Испитаници су, иначе, одговарали на питање да ли имају веома повољно, углавном повољно, углавном неповољно или веома неповољно мишљење о светским лидерима.

       Када је реч о глобалној листи популарности, иза папе Франциска, који има 56 одсто, и Ангеле Меркел са 49 одсто је француски председник Макрон, о коме се повољно изјаснило 45 одсто испитаника.

       Председник Русије на светској листи заузео је четврту позицију и има 43 одсто, а следи га британска премијерка Тереза Меј са 38 одсто, док се кинески председник Си Ђинпинг нашао се на шестом месту са 37 одсто.

       На дну листе светских лидера, по популарности, како у Србији, тако и у свету, нашао се председник Ирана Хасан Рохани.

       Турски председник Реџеп Тајип Ердоган, према истраживању, популарнији је у свету него у Србији и код нас се налази на претпоследњем 11. месту, док је у свету на деветој позицији.

       Индекс популарности светских лидера, који представља разлику између позитивног и негативног мишљења по државама, показује да је Путин најпопуларнији у Вијетнаму, затим у Казахстану, Јерменији, Русији, а затим у Србији, док је Си Ђинпинг најпопуларнији у Молдавији, Казахстану, Албанији и Србији.

       Путин је најлошије „прошао” у Пољској, а Ђинпинг у Јапану где о њима у просеку имају неповољно мишљење.

       У Вијетнаму су популарни и амерички председник и немачка канцеларка, док је Трамп најлошије прошао у Немачкој, а Меркелова у Чешкој.

       Срби, према индексу, неповољно мишљење имају и о Доналду Трампу.

       У студији је укупно учествовало 53.769 испитаника, наводи се у студији Медијум Галупа.

       Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари