Позоришна представа „Хари Потер и уклето дете” освојила рекордних деве награда „Оливије”

НАГРАЂЕНА И КАО „НАЈБОЉИ НОВИ КОМАД”, И ЗА РЕЖИЈУ, И ЗА НАЈБОЉУ МУШКУ УЛОГУ…

         ПОЗОРИШНИ комад „Хари Потер и уклето дете” освојио је рекордних девет британских позоришних награда Оливије, које су еквивалент америчким Тони наградама.

         Позоришни наставак приче о дечаку чаробњаку списатељице Џоане Роулинг награђен је у категоријама за најбољи нови комад, режију, најбољу мушку улогу, светло, звук, костиме и сценографију, а Ентони Бојл и Нома Думезвени награђени су као најбољи глумац и глумица у помоћној улози за тај комад.

         Комад је имао је 11 номинација, а његова звезда Џејми Паркер проглашен је за најбољег глумца за своју ролу одраслог Харија. Радња представе смештена је у време када су сви досадашњи протагонисти серијала одрасли, а њихова деца похађају Хогвортс.

         Били Пајпер је освојила „Оливије” награду за најбољу глумицу за комад „Јерма” (Yерма). Она је добила хвалоспеве за интерпретацију жене чија чежња за дететом има поразне последице. Комад који је адаптација Сајмона Стоуна према трагедији Федерике Гарсија Лорке распродат је до краја сезоне у малом лондонском позоришту „Јанг Вик”.

         Награде „Оливије”, по глумцу Лоренсу Оливијеу, британски су еквивалент америчких Тони награда које се додељују на Бродвеју, и додељују се за успехе у области позоришта, мјузикла, плеса и опере.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари