После Гојка Митића из Лесковца - Винетуа глуми Прокупчанин Ивица Здравковић

ПОРОДИЦА МУ СЕ 90-ИХ ПРЕСЕЛИЛА У НЕМАЧКУ ГДЕ ЈЕ ЗАВРШИО ГЛУМАЧКО-КАСКАДЕРСКУ ШКОЛУ

        ГЛУМЦА Гојка Митића, Србина из Лесковца који је играо Винетуа најславнијег Индијанца у историји кинематографије, на филмском платну у тој улози наследио је Прокупчанин Ивица Здравковић. Тако је славног Митића, рођеног 1940. године, који је за немачку кинематографију снимио 25 играних филмова и исто толико телевизијских о Винетуу, и пуних 40 година био српски бренд у Немачкој, игром случаја у тој улози заменио је опет Србин.

        „Испунио ми се дечачки сан који сам почео да сањам са осам година у родном Прокупљу. Улога Винетуа донела ми је филмску славу“, рекао је агенцији Бета Ивица Здравковић, у Немачкој познат као „нови Винету“.

        Он је навео да је био прави заљубљеник у вестерн филмове и лик неустрашивог Индијанца и да је праву прилику да уђе у свет филма добио када се његова породица деведесетих година преселила у Немачку.

 

        „Тада сам тамо завршио глумачко-каскадерску школу и био на сваком кастингу за каскадера или епизодну улогу за вестерн филмове“, рекао је Здравковић.

        Срећа му се осмехнула 2015. године када су га запазили редитељ Мајк Дитрих и Пјер Бриц сценариста и уредник магазина „Карл Мај Треф“ и поверили му улогу Винетуа, славног Индијанца из романа Карла Маја.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари