Њујоршка полиција не крије да скупља доказе за хапшењe филмског продуцента Вајнштајна

ГЛУМИЦА ПАЗ ДЕ ЛА ХУЕРТА ОПТУЖИЛА ГА ДА ЈУ ЈЕ ДВА ПУТА СИЛОВАО ЊЕНОМ СТАНУ

          ИСТРАЖИТЕЉИ њујоршке полиције верују да су оптужбе против холивудског продуцента Харвија Вајнштајна за силовање 2010. године веродостојне и сакупљају доказе како би затражили да се против њега изда налог за хапшење.

          Шеф њујоршких детектива Роберт Бојс рекао је данас да су истражитељи испитали Паз де ла Хуерту, која је јавно оптужила Вајнштајна да ју је двапут силовао у њеном стану, преноси АП.

          Бојс је навео да су детективи утврдили да је прича те глумице уверљива и делове њене приче поткрепили су доказима.

          "Да је Вајнштајн сада у Њујорку и да су оптужбе за напад новијег датума, сместа бисмо га ухапсили, без сумње", рекао је Бојс.

          Међутим, пошто је Вајнштајн у другој америчкој савезној држави и пошто се напад за који га глумица терети догодио пре више година, истражитељи најпре морају да прикупе доказе, појаснио је шеф њујоршких истражитеља.

          Листови New York Times и Newyorker објавили су почетком октобра приче о деценијама Вајнштајновог сексуалног узнемиравања и злостављања жена.

          Више од 36 жена јавно је оптужило овог филмског продуцента за злостављање, док је Вајнштајн одбацио оптужбе о сексу без добровољног пристанка.

          (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари