Немачки глумац и режисер Тил Швајгер: Руси су нам по менталитету ближи од Американаца

„РУСИ СУ ВЕРНИ ПРИЈАТЕЉИ, СА ЊИМА МОРАМО ГРАДИТИ ОДНОСЕ БЕЗ ОБЗИРА НА КРИМ“

Тил Швајгер

 • „Седам година сам живео у Сједињеним Државама и знам шта говорим. Много шта је тамо површно и личи на шоу. За седам година сам стекао само два пријатеља, још се испоставило да је један од њих - Британац“
 • „Колико је ратова после Другог светског рата распалила Русија, а колико САД? Ко је у овоме свету истински агресор? Нико није позивао на увођење санкција када су САД упале у Ирак, а резултат тог упада је дестабилизација целог Блиског Истока. Америка је у тим стварима на првом месту, а све невоље од тога сустижу нас“
 • „У Русији имам пријатеље који страдају од конфликта и санкција. Сматрам да је неправедно што америчка економија извлачи корист од санкција које смо ми увели руским фирмама. Политика Немачке је превише оријентисана на интересе САД“
 • ФАКТИ: Има ли Србија глумца или режисера који слично гледа на САД и Американце? Који оволико критички процењује стање духова у САД и њихову политику? Можемо ли ми Срби за себе ишта добро учинити са оволико идолопоклонства према свему америчком? А и са садашњим клечањем пред Швајгеровом земљом...

        НЕМАЧКИ глумац и режисер Тил Швајгер упоредио је Американце и Русе и дао предност - Русима.

        У интервјуу листу Rheinische Post, прво је - из немачког угла - указао на разлике у њиховом менталитету:

        „Руски менталитет нама је много ближи него амерички. У Сједињеним Државама много шта је површно и личи понајвише на шоу. А Руси су верни пријатељи. Ми са њима морамо градити добре односе, без обзира на Крим и повреде међународног права“.

        Швајгер је у истом интервјуу открио да ће за који дан, на националним парламентарним изборима, гласати за Слободну демократску партију Немачке. И објаснио да ће то учинити због једне од последњих изјава њеног председника Кристијана Линднера:

        „Он је изјавио да питање Крима морамо оставити по страни ако желимо да побољшамо односе са Русијом. Према његовим речима, добри односи са Русијом су у нашем интересу. А антируске санкције само опслужују економске интересе Сједињених Држава. Мени се свидело што је то неко коначно рекао гласно и јавно“.

        Швајгер је, са своје стране, одмах на исту тему придодао:

        „Иако Русија крши међународно право, ми са њом морамо имати дијалог. Доналд Трамп твори незамисливе ствари а сви и даље, упркос томе, говоре о важности односа са САД. Време је да почнемо да водимо реалну политику у односима са Русијом. То је заиста у нашем интересу. Нама је руски менталитет уистину ближи. Седам година сам живео у Сједињеним Државама и знам шта говорим. Много шта је тамо површно и личи на шоу. За седам година сам стекао само два пријатеља, још се испоставило да је један од њих - Британац“.

        У наставку је додатно разјаснио своју позицију:

        „Историја културе, питања преданости и пријатељства јако су укорењена у многим Русима. Уосталом, колико је ратова после Другог светског рата распалила Русија, а колико САД? Ко од њих има више војних база? Ко је у овоме свету истински агресор? Нико није позивао на увођење санкција када су САД упале у Ирак, а резултат тог упада је дестабилизација целог Блиског Истока. Америка је у тим стварима на првом месту, а све невоље од тога сустижу нас“.

        Швајгер је посебно нагласио да све што је рекао нема никакве везе са тиме што је он популаран у Русији:

        „У Русији имам пријатеље који страдају од конфликта и санкција. Сматрам да је неправедно што америчка економија извлачи корист од санкција које смо ми увели руским фирмама. Политика Немачке је превише оријентисана на интересе САД“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

дулебг's picture
дулебг 14:02 18.09.2017.

 • +1
Voting is closed.

Па морао би мало да размисли: да ли крши међународне законе?

- САД су извршиле преврат у Украјини и на савезну власт довели незакониту и криминалну банду - то значи да од 2014-те у Украјини не постоји централна власт. Каснији избори једнако су криминални као и преврат, те ништа нису поправили.
- преврат није био довољан, него су превратници организовали терор над не-украјинским становништвом, што ни по једном међународном праву није дозвољено
- на то је изабрана легална скупштина Крима реаговала отцепљењем (са референдумом) од непостојеће украјинске централне власти и касније молбом за присаједињење Русији.

У односу на отцепљење Крима - припајање Источне Немачке је чисто уличарски злочин?

Neba's picture
Neba 20:18 18.09.2017.

 • +2
Voting is closed.

Odvajanje Krima može se upoređivati samo sa odvajanjem Slovenije, Hrvatske i BiH iz SFRJ. Naime, Ustav SFRJ dozvoljava odvajenje Republika pod uslovom referenduma ,kao i pod uslovom da se sve ostale Republike slažu sa odvajanjem. Referendum je održan ali Srbija se nije složila i prekršen je Ustav SFRJ.Prva Nemačka je priznala te zemlje i lobirala kod ostalih zemalja priznavanje državnosti. Ukratko, mislim da Nemci nikad ne mogu biti prjatelji ni Rusima ni nama. "Što je dobro Nemcu, lose je Rusu i sto je dobro Rusu, lose je za Nemca" kaže (mislim) ruska poslovica.
Zatim, nesmemo zaboraviti nemačku odgovornost za stratišta Srba u Jasenovcu itd. Ne zaboravite da su Ustaše imale blagoslov Nemaca. Zanimljivo je i nemačko ćutanje o povampirenju nacizma u bivšim Hitlerovim kolonijama. Ma ukratko kad pročitam na proizvodu "Made in Germany" ne kupujem!

тек успут's picture
тек успут 15:28 18.09.2017.

 • +1
Voting is closed.

" А Руси су верни пријатељи. Ми са њима морамо градити добре односе, без обзира на Крим и повреде међународног права“.
----
Дођох до наведеног па даље нисам ни читао. Не верујем да ишта паметно може да каже неко ко тако олако даје квалификације о кршењу међ. права. Штета би било потрошеног времена.

iki's picture
iki 07:13 19.09.2017.

 • +6
Voting is closed.

. Ukucaj:

Alberto Kortez- Las palmeras. glas i melodija nešto izuzetno. Pozdrav!

тек успут's picture
тек успут 19:12 19.09.2017.

 • +7
Voting is closed.

Изванредно! Хвала :)
Узвраћам мало дужим, али јединственим снимком Маје, Бокија, мог бате Жана и Салета из не тако давних али лепших времена.
https://www.youtube.com/watch?v=TnO3a4-s7qY

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 19:21 18.09.2017.

 • +1
Voting is closed.

ovaj malko i lici na Rusa. Neka sad lepo zivi 7 godina u Rusiji pa onda nek uporedi. HAHA sve se bojim !

zstoja's picture
zstoja 15:27 19.09.2017.

 • +8
Voting is closed.

Bio u Americi, nije stekao prijatelja Amerikanca,...

A jesi li bio u Rusiji?

Додај коментар