Најпознатији Џејмс Бонд умро „после кратке али храбре борбе са раком“

БРИТАНСКИ ГЛУМАЦ РОЏЕР МУР УМРО У 90. ГОДИНИ А БИЋЕ - ПО СОПСТВЕНОЈ ЖЕЉИ - САХРАЊЕН У МОНАКУ

Роџер Мур

        БРИТАНСКИ глумац Роџер Мур, најпознатији по својим улогама у филмовима о Џејмсу Бонду, умро је у 90. години, саопштила је данас његова породица.

        Сер Роџер Мур је играо чувеног шпијуна 007 у седам филмова о Бонду, укључујући „Живи и пусти друге да умру“ (Live and Ler Die) и „Шпијун који ме је волео“ (The Spy Who Loved Me), преноси Би-Би-Си (BBC).

        Мурова породица потврдила је вест о његовој смрти преко Твитера, наводећи да је умро „после кратке али храбре борбе са раком“.

        У саопштењу које су потписала његова деца Дебора, Џефри и Кристијан пише „Хвала тата што си био ти и што си био толико посебан за толико много људи“.

        Сер Роџер, који је умро у Швајцарској, где је дуго живео, имаће приватну сахрана у Монаку према његовим жељама, навела је породица.

        Архетип енглеског џентлмена Роџер Мур се прославио као Сајмон Темплар у телевизијској серији „Светац“ (The Saint) од 1962. до 1969. и касније као Џејмс Бонд.“

        Последњи у серији филмова о Џејмсу Бонду био је „Поглед на убиство“ (A View to a Kill) из 1985. године.

        Плејбој на екрану био је сличан и у приватном животу. Женио се четири пута, а са трећом женом Италијанком Луизом Матиоли има троје деце.

        Рођен је 14. октобра 1927. на југу Лондона, отац му је био полицајац а мајка домаћица.

        Био је путујући амбасадор Уницефа од 1991. године и у том својству је обишао свет. Он је то сматрао својом највећом улогом.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари