Компартија Грузије поново тражи да Стаљинов гроб буде пренет у његово родно место Гори

ТОМЕ ЋЕ СЕ, МЕЂУТИМ, СИГУРНО УСПРОТИВИТИ АКТУЕЛНА АНТИКОМУНИСТИЧКА ВЛАСТ У ТБИЛИСИЈУ

Споменик Стаљину у Гори

        КОМУНИСТИЧКА партија Грузије поново је - идући у сусрет скорој 100-годишњици Октобарске револуције - затражила да се посмртни остаци Јосифа Стаљина пренесу из Москве у Грузију.

        У његово родно место - Гори.

        Секретар комунистичке организације у том градићу - Алесандар Лурсманашвили - рекао је тим поводом информативној агенцији Пирвели:

        „Ми смо то тражили још 90-их година, али је руски народ био против премештања Стаљиновог гроба из Москве. Међутим, ми ћемо тај захтев поново поставити“.

        Лурсманашвили је признао да Комунистичка партија сматра бесперспективним покушај да за своју иницијативу обезбеди подршку садашњих антикомунистичких власти у Тбилисију.

        Признаје такође: да се „повратку Стаљина“ противи и актуелна власт у његовом родном граду. Јер, не дозвољава ни да поново буде постављен споменик Стаљину демонтиран у време када је председник Грузије био Михаил Сакашвили.

        Лурсманашвили је уверен да ће убрзо доћи време да споменик „заузме своје старо место“.

        Зато наглашава да је на сигурном месту и да га „партија добро чува“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 21:37 05.04.2017.

  • +11
Voting is closed.

STALJIN je bio Osetinac čiji su roditelji promenili svoja imena i prezimena u gruzijanska da ne bi bili ponižavani u svakodnevnom životu, RUSIJA je zaštitnik svih pravoslavno-hrišćanskih Osetinaca, sve dok je STALJIN bio živ do 1953 je RUSKI KRIM bio deo RUSIJE kao i sada posle 2014 zbog toga je njegov grob u Moskvi (STALJIN je naoružao RUSIJU atomskim bombama)!

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 15:35 05.04.2017.

  • +1
Voting is closed.

Koliko polemike o čovjeku koji je uništio neprijatelje i priveo kraju II W.W.
A naši se ne dosjećaju da podignu spomenik stradalima od NATO dželata, nego je ruski radio Spunik morao da pokrene tu inicijativu, a akatuelna vlada je požurila Đinđiću da diže spomenik, njemu koji je prizivao NATO i bombardovanje...

iki's picture
iki 03:33 06.04.2017.

  • +7
Voting is closed.

I Braniocu I Pansi dala sam plus. Mislim da je Staljin bio zaista veliki, a "zapad" je napravio zlo od njega, što se polako pokazuje da nije istina. Bio je Đurđijanac, pravoslavac, ako se pogleda, čak vrlo lep, a Đurđijanci/ Gruzijci/ poznati su kao najlepši narod na svetu.To kažu stare enciklopedije, čak I La Rousova.Sada ne znam šta piše. Ali to je sporedno, mi, posebno Srbi, treba da zahvalimo njemu što još postojimo.Ali će ovi, čini mise, da nas dokusure. Staljinu svaka čast.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 14:10 07.04.2017.

  • +0
Voting is closed.

Lenjina ,pa Staljina treba sahraniti negde u Tihi Okean.Ta dubrad Masonsko Vatikanse oligarhije
treba izbrisati iz istorije u cast svih nevinih zrtava sto su poubijali ili
bili uzrocnici njihove smrti.
Ko god zeli da ih sacuva gaji uspomenu na zlocince ove civilizacije.
Istresti dubre u more i to nek bude kraj.

Додај коментар