Делон: Напустићу овај свет без жаљења - повраћа ми се од овога доба

„СВЕ ЈЕ ЛАЖНО, СВЕ ЈЕ ИЗВИТОПЕРЕНО - НЕ ДРЖИ СЕ РЕЧ, НЕМА ПОШТОВАЊА САМО ЈЕ НОВАЦ БИТАН“

  • „Живот ми сада не доноси много тога. Све сам упознао, све видео“
  • Његова последња улога била 2013. године у комаду „Обичан дан“ (Une Journée ordinaire) Ерика Асуа. У тој представи игра и његова ћерка Анушка. Редитељ Жан Фонтен најавио је комад који ће бити написан Делону у част и који ће се звати „Сумрак дивље звери“ (Le Crepuscule d’un fauve)

        ЈЕДАН од највећих француских глумаца Ален Делон изјавио да ће напустити „овај свет, без жаљења“.

        Учинио је то у интервјуу специјалном издању недељника Пари мач (Парис Матцх) поводом 60 година његове каријере.

        „Живот ми сада не доноси много тога. Све сам упознао, све видео. Али, изнад свега, мрзим ово доба, повраћа ми се од њега“, рекао је 82-годишњи Делон у интервјуу названом „Ја, Делон: Интервју о његовом животу“.

        „Постоје бића која презирем. Све је лажно, све је извитоперено. Нема више поштовања, не држи се обећана реч. Само је новац битан. По цео дан се говори о неким злочинима. Напустићу овај свет без жаљења“, рекао је Делон у интервјуу у којем је говорио о каријери, тешким односима у породици, као и женама и пријатељима који је изгубио.

        Делон је рекао да су „скоро сви умрли“ и додао да га је погодила смрт глумице Миреј Дарк с којом је провео део живота седамдесетих година.

        Упитан да ли има места за нову партнерку у његовом животу, Делон је рекао да такву жену није пронашао.

        „Не кажем да нема кандидаткиња. Има их десет, али за сада ниједна ми није та с којом бих провео остатак живота који имам. Могао бих да се оженим кад би та жена била спремна да ме испрати до краја“, рекао је глумац који последњих година не крије своје огорчење и „умор од славе“.

        Делон је о последњем филму који жели да сними, рекао да је дошло до кашњења. Глумац је раније навео да ће играти у новом филму редитеља Патриса Леконта заједно са Жилијет Бинош.

        Чувени глумац је додао да би још једном волео да игра у позоришту.

        Његова последња улога била 2013. године у комаду „Обичан дан“ (Une Journée ordinaire) Ерика Асуа. У тој представи игра и његова ћерка Анушка.

        Редитељ Жан Фонтен најавио је комад који ће бити написан Делону у част и који ће се звати „Сумрак дивље звери“ (Le Crepuscule d’un fauve).

        Делон је са изузетном филмографијом и бурним приватним животом постао мит светске кинематографије с ретком харизмом и лепотом.

        Током шест деценија каријере, Делон, рођен је 8. новембра 1935. године у граду Со код Париза, играо је у стотинак филмова, међу којима су „Роко и његова браћа“ и „Гепард“ Лукина Висконтија, „Самурај“ и „Пандур“ Жан-Пјера Мелвила, „Господин Клајн“ Џозефа Лозија и „Еклипса“ Микеландјела Антонионија.

        Иако је 1999. године најавио да више неће глумити, појавио се у неколико телевизијских серија. Такође је упамћен и по дуету с Далидом и њиховом песмом „Паролес, Паролес“.

        Иако је Делону опала популарност последњих година због његових ранијих испада, ароганције и егоцентричности, већина Француза, поред тога што га сматра мегаломаном, признаје да је он је један од највећих француских глумаца свих времена.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари