Брижит Бардо: Већина глумица које тврде да су сексуално злостављане су – лицемерне и смешне

„МЕНИ ЈЕ БИЛО ШАРМАНТНО ДА МИ СЕ КАЖЕ ДА САМ ЛЕПА ИЛИ ДА ИМАМ ЛЕПУ МАЛУ ЗАДЊИЦУ”

          ФРАНЦУСКА глумица Брижит Бардо је већину глумица које су јавно тврдиле да су сексуално злостављане, оценила као “лицемерне, смешне и небитне” и критиковала оне које удварањем долазе до улога.

          Бивше лице француске кинематографије, која има 83 године, у интервјуу листу “Пари мач” рекла је да никада није била жртва сексуалног злостављања.

          “Мени је било шармантно да ми се каже да сам лепа или да имам лепу, малу задњицу. Таква врста комплимента је пријатна”, оценила је глумица која је постала звезда као секс симбол педесетих година.

          Нагласила је да се њене речи”лицемерна, смешна и небитна” не односи на све жене.

          “Има доста глумица које се удварају продуцентима да би добиле улогу. После, да би се још више о њима причало, причају да су злостављане... У ствари, имају више штете него користи од таквих прича”, рекла је глумица која нема длаке на језику, посебно када говори о односу људи према животињама, којима се у потпуности посветила.

          Лист “Монд” је недавно пренео писмо групе 100 жена у Француској које сматрају да су се после скандала са америчким продуцентом Вајнстаном оптуженим за низ сексуалних преступа, појавили пуританство и феминизам као “мржња према мушкарцима”.

          То писмо је потписала и глумица Катрин Денев која се потом извинила жртвама сексуалног злостављања, али је додала да је скандал сексуалног узнемиравања “отишао предалеко” и да су мушкарци сада жртве “медијског линча”.

          У тексту које су потписале и списатељица Катрин Мије, глумица Ингрид Каван и филозофкиња Пеги Састр, наводи се да “силовање јесте злочин”, али да “упорно флертовање није злочин, док мушка галантност не мора да буде чин агресије мачо мушкарца”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари