Бела кућа: Трамп неће тужити ни аутора ни издавача књиге „Огањ и бес”

ПРЕДСТАВЉЕН КАО НЕЗНАЛИЦА О КОЈЕМ НИ НАЈБЛИЖИ САРАДНИЦИ НЕМАЈУ ДОБРО МИШЉЕЊЕ

  • У књизи, чији је аутор Мајкл Волф, цитирају се речи медијског могула Руперта Мардока који је рекао да је Трамп „идиот”
  • Волф тврди да је у Белој кући са Трампом и његовим сарадницама разговарао 200 сати

            АДВОКАТ америчког председника Доналда Трампа данас је наговестио да ће тражити да се спречи објављивање нове књиге о председнику САД у којој је представљен као незналица о којем ни најближи сарадници немају добро мишљење, пренео је The Washington Post.

            Због књиге новинара Мајкла Волфа „Огањ и бес: Унутар Трампове Беле куће” (Фире анд Фурy: Инсиде тхе Трумп Wхите Хоусе), која треба да изађе следеће недеље, Трамп је већ љутито критиковао свог бившег главног стратега Стива Бенона коме је такође запрећено због цитата у књизи.

            Адвокат Чарлс Хардер је Волфу и издавачу „Хенри Холт енд компани” (Хенрy Холт анд Цо) послао обавештење у којем се наводи да се разматрају оптужбе за клевету и захтев да се “одмах обустави и престане даље објављивање, издавање или дистрибуција књиге”, њених одломака или делова.

            Делови књиге већ су објављени. Трамп је у њима представљена као хвалисави милијардер који није ни желео да буде председник, већ да председничком кампањом ојача свој бренд.

            За председника САД се наводи да не зна пуно тога, да не може ни да схвати сложене проблеме, док се цитирају речи медијског могула Руперта Мардока који је рекао да је Трамп “идиот”.

            Бенон је у књизи оштро критиковао Трампову децу. За састанак с Рускињом Наталијом Весељницком током кампање, на којем је био Трампов син, Бенон је рекао да је “издајнички” и “непатриотски”.

            Адвокати су већ оптужили Бенона да је прекшио уговор о поверљивости, док је Трамп за њега рекао да је “изгубио разум”.

            Трамп се јуче већи део дана нервирао због књиге, рекли су званичници и саветници, док је портпаролка Беле куће рекла да је председник “бесан”, наводи Вашингтон пост.

            Председник САД је викао на особље у Белој кући зато што су разговарали с Волфом који је током првих месеци мандата проводио време у радном делу Беле куће без пратње.

            Волф је рекао да је Трамп био упознат с његовим радом и да је дозволио другима да разговарају с њим. У одломку који је објавио магазин Њујорк (Неw Yорк), наводи се да је аутор обавио више од 200 разговора “у периоду од 18 месеци с председником” и члановима његовог ти ма.

            Сара Сандерс – портпаролка Беле куће – на крају је објавила да Трамп сматра да је Волфова књиха препуна фантазија и да су у њој ’наслагане грешка на грешку’, али да нема ипак намеру да тужи ни аутора ни издавача.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари