Балашевић у Сплиту рекао: Да је Југославија ваљала не би се онако крваво распала

У „СПАЛАДИУМ АРЕНИ“ МУ ТРАЖИЛИ ДА ОТПЕВА „РАЧУНАЈТЕ НА НАС“, А ОН ОДЛУЧНО ОДБИО

Балашевић у Спаладиум Арени

  • За себе рекао да није југоносталгичар, већ југопластичар - да му фале она времена, а не она држава

        ЂОРЂЕ Балашевић синоћ је у Сплиту имао један од највећих концерата у посљедњих неколико година. Иако у Сплит долази сваке три године, Спаладиум Арена била је крцата.

        Чак и они који редовно обилазе Балашевићеве концерте синоћ су били изненађени репертоаром, а продукција коју Балашевић има на „Бароновом балу“ надмашила је све оно што су његови фанови виђали посљедњих четрдесет година откако је на сцени.

        Балашевић је у Сплиту свирао четири сата, али је публика била неуморна. Као и увек Балашевић је причао с публиком те први пут проговорио о осетљивим темама и митовима који круже око његовог имена и презимена и његових ставова о рату на подручју бивше Југе.

        Иако никад не пева ту песму, неколицина фанова у Сплиту је синоћ тражила од Балашевића да запјева „Рачунајте на нас“, песму посвећену Јосипу Брозу Титу, коју је написао крајем седамдесетих година. Балашевић је изричито одбио певати песму, пише Index.

        „Децо, оканите се тих тема. Вечерас је ту с нама Дино Рађа, великан светског спорта. Такве ствари вас требају веселити, а не Југославија. Југославија није ваљала, да је ваљала не би се онако крваво распала. Мене зову југоносталгичарем, али ја сам југопластичар. Мени недостаје Југопластика, мени само недостају та времена, а не та држава“, рекао је Балашевић на изненађење многих.

        index.hr

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари