ДЕГТЈАРЈОВ: Трећи Drang nach Osten може се завршити и у - Вашингтону

ОКРУГЛИ СТО У БЕОГРАДУ: „АКТУЕЛНА ПИТАЊА СПОЉНЕ ПОЛИТИКЕ РУСИЈЕ И БАЛКАНА” (3)

  • Улазимо у фазу потпуно непредвидљивог хаоса у коме ће народи одређивати свој даљи живот: и у САД, и у Британији, Француској, и у Немачкој, и удругим земљама западног света
  • Главни изазивачи хаоса и нестабилности у свету нису никакви терористи, већ – Сједињене Америчке Државе. Хаос у свету је – њихов циљ
  • Ми Руси смо навикли да све ратове завршавамо у престоницама непријатеља који нас је напао. Наполеонов напад на Русије се завршио у Паризу, а Хитлеорв - у Берлину. Ако буде потребно - то ће схватити и Вашингтон и(ли) Лондон
  • Русија и Кина преко Никарагве граде канал који ће спојити Атлантик и Пацифик. Биће готов до 2019, а њиме ће пловити бродови до 270.000 тона депласмана, па ће опасти значај Панамског канала који де факто контролишу Американци

Леонид Решетњиков

          ОКРУГЛИ сто „Актуелна питања спољне политике Русије и Балкана” одржан је у Београду, у организацији Српског кода, Руског института за стратешка истраживања и Нове српске политичке мисли.

          Уприличен је у конференцијској сали хотела „Москва” -непосредно после промоције књиге директора РИСИ др Леонида Решетњикова „Вратити се Русији”.

          Говорили су: др Решетњиков, главни и одговорни уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић, заменик председника Одбора за науку и технологију Државне думе Руске Федерације Михаил Дегтјарјов, главни уредник портала „Факти” Ђуро Билбија, научни сарадници РИСИ др Петар Муљататули и др Никита Бондарјев, виши научни сарадник Института за европске студије Миша Ђурковић, саветник директора РИСИ Игор Пшењичников, црногорски политиколог и аналитичар Саша Марковић и директор Центра за стратешке алтернативе др Душан Пророковић.

Михаил Дегтјарјов

          Факти настављају да објављују излагања учесника у целни. Ево шта је за округлим столом рекао Михаил Дегтјарјов:

          „Уважене колеге, изнећу лично мишљење и поглед на догађаје, с обзиром да овде говоре веома искусни експерти.

          Све чињенице током последње деценије говоре да главни фактор нестабилности у свету нису никакав међународни тероризам или неке националне државе или групе, већ - Сједињене Америчке Државе. Дакле, то напросто потврђују чињенице.

          Чак и недовољно образован човек може на основу прелиминарне анализе може доћи до тог закључка.

          Хаос и нестабилност у свету – то је циљ САД и то је за све паметне људе очигледан постулат. Док су ред и мир у свету - циљ остатка света, укључујући и Русију.

          Полазећи од та два постулата, можемо анализирати и политику на Балкану и другим регионима света.

          Кад је реч о овоме о чему је говорио Ђорђе Вукадиновић - како Србија треба да доживљава кризу у Украјини - јасно је да западна пропаганда у мозгове Срба убацује да је уједињење Крима и Русије тобоже анексија и да је референдум незаконит.

          С обзиром да су овде претежно присутне српске патриоте и људи који воле Русију, желим да кажем да је једино тачно да је анексија била - отцепљење Украјине 1992. године. Све остало: повратак Крима и повратак других руских земаља представља - повратак изгубљених територија. Мислим да ће се српски народ са овим ставом у потпуности сагласити и да ће га, поготово након анализе, прихватити.

Никита Бондарјев

          Кад је реч о српском русофилству, моје искуство говори да оно није у експанзији само у Републици Србији, већ - у читавом западном свету!

          У условима информативне диктатуре влада западних мањина, обичан свет - од Аустралије до Немачке, од Италије до Велике Британије и Француске и било које друге западне државе - осећа информативну глад, а индиректан знак те глади је - милијарда прегледа телевизије Rossia today на Јутјуб каналу. Дакле: тај канал је посетила милијарда људи током 2013. године! Замислите: укупни број прегледа наше руске телевизије на енглеском језику је -милијарду људи!

          Ово значи да сви који на планети говоре енглески гледају ту телевизију која, поред осталог, емитује програм и на арапском и шпанском језику. 

          До овога је дошло зато што поштена и отворена позиција Русије и нашег председника - којег нам је, по мом мишљењу, послао сам Бог - наилази на одзив код многих људи.   

          А што се тиче референдума на Криму, којем сам присуствовао и био на њему међуанродни посматрач и сведок пуних десет дана – могу да кажем да је то био најдемократскији плебисцит који сам лично доживео за свог свесног живота, значи - током последњих 15 година.

Игор Пшењичников

         Ништа отвореније, транспарентније и поштеније никада и нигде нисам видео! 

          У вези са тим, поставља се питање: зашто је почео напад на Русију у Украјини где ће се, како је рекао Леонид Петрович Решетњиков завршити трећи западни продор на Исток - Drang nach Osten? Мислим да је одговор очигледан.

          Ми Руси смо навикли да све ратове завршавамо у престоницама непријатеља који нас је напао. Наполеонов напад на Русије се завршио у Паризу, а Хитлеорв - у Берлину. Ако буде потребно - то ће схватити и Вашингтон и(ли) Лондон.

          Јер, још ћемо да видимо где ће бити завршен „украјински продор” на Исток.

          За мене је очигледно да улазимо у фазу потпуно непредвидљивог хаоса у коме ће народи одређивати свој даљи живот: и у САД, и у Британији, Француској, и у Немачкој, и удругим земљама западног света.

          А ми ћемо дотле - заједно са Народном Републиком Кином - изграђивати канал у држави која се зове Никарагва. Канал који ће спојити Атлантски и Тихи океан.

          Параметри су већ усаглашени, радови почињу.

          Након његове изглрадње ће Панамски канал, којег данас де факто контролишу САД, доживети пад значаја. Јер, руско-кинески канал ће пропуштати бродове депласмана до 270 хиљада тона и биће пуштен у експлоатацију 2019. године.

Петар Муљтатули

          Још ће и Башар Асад, који се већ кандидовао, победити на изборима за председника Сирије. На крају, у Египту и Либији, Тунису и свим другим земљама где се догодило тзв. арапско пролеће, напокон ће наступити стабилност захваљујући народу, а не елитама које су коначно поверовале и дале заклетву Сатани и воде политику хаоса.  

          Зато не треба никога да се плашимо.

          Западна цивилизација иде ка свом логичном крају и вероватно више никакве хегемоније у свету више неће бити. Биће мир на Балкану, у Русији, у Азији и Европи, упркос томе што је она „задњица”, како сам рекао на промоцији књиге др Леонида Решетњикова. Узгред, желим да се извиним у име српског преводиоца јер - говорећи тада о Европи нисам рекао да је она „дупе”.

          Никада нисам себи дозвољавао да вређам ту поштовану заједницу*.  

          * (Игра речи: јер реч „заједница” Русима звучи слично као наша и њихова реч „задњица”)

         Актуелна питања спољне политике Русије и Балкана” (1)

         Актуелна питања спољне политике Русије и Балкана” (2)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари