Жунић: Шаровић би да изманипулише јавност и да поново направи циркус у НС РС

„НЕМА ПРИБЛИЖАВАЊА БиХ НАТО БЕЗ ОДЛУКЕ СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ  И СКУПШТИНЕ СРПСКЕ“

Игор Жунић

* Игор ЖУНИЋ: НАТО интеграције су почеле 2005. године када су СДС и ПДП били већина у Народној скупштини. Први документ о томе је потписао некадашњи члан Председништва БиХ Борислав Паравац (СДС)

________________________________________________________________

        ШЕФ Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић рекао је Срни да је та инстититуција усвојила Резолуцију о војној неутралности и да је свима јасно да без одлуке српског члана Председништва БиХ, а тиме и Скупштине РС нема приближавања чланству у НАТО.

        Жунић је, реагујући на изјаву председника СДС-а Мирка Шаровића да је достављањем Програма реформи БиХ покренута активација Акционог плана за чланство у НАТО (МАП) и да је потребна хитна седница Народне скупштине, истакао да СДС И ПДП нису гласали за Резолуција која је усвојена 2017. године.

        "Тада је било јасно какав је став СДС о НАТО интеграцијама које су почеле 2005. године када су СДС и ПДП били већина у Народној скупштини. Први документ о НАТО интеграцијама је потписао некадашњи члан Предједништва БиХ Борислав Паравац (СДС)", рекао је Жунић.

        Он тврди да је Шаровић прочитао документ из прошле године где се помињу БиХ и Северна Македонија.

        "Јасно је да Програм реформи БиХ није Годишњи национални програм (АНП) који је услов за активацију МАП-а. Ако Шаровић поново покушава да изманипулише јавност, а нарочито да направи циркус као на посљедњој седници Народне скупштине, као и на оној на којој смо усвајали Резолуцију, мислим да нема потребе за посебном седницом", рекао је Жунић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари