Одговор мора бити: мирно раздруживање

БАЊАЛУЧКИ ПОКРЕТ  „ИЗБОР ЈЕ НАШ“: СПРЕМА СЕ НОВИ НАПАД НА ДОДИКА!

  • Лагумџија очекује да ће се неке међународне организације устремити на Додика, како би га присилиле да попусти поводом формирања вжСавета министара БиХ и да ради на штету Републике Српске, или да га склоне са политичке сцене
  • Уколико буде притиска на Републику Српску и њеног предсједника, Покрет сматра да би најбоље било да народ и политичари стварају услове како би дошло до мирног раздруживања Републике Српске и Федерације БиХ

     НА ПОМОЛУ је нови и отворени напад на предсједника Милорада Додика, којим се жели обезбиједити формирање Савјета министара и промјена Устава БиХ, на штету Републике Српске и српског народа.

     На овај закључак, јер ништа није случајно, наводи нас првенствено појављивање информације на Викиликсу да је 2007. године високи представник Шварцшилинг желио да користи тзв. Бонска овлаштења и смијени Милорада Додика, тадашњег предсједника владе, али и непристајање СДП и СДА да се по Уставу формира Савјет министара БиХ. Златко Лагумџија, прије свих, не жели да се формира Савјет министара. На тај начин би се БиХ довела до тачке кључања.

     Лагумџија тада очекује да ће се неке међународне организације устремити на предсједника Додика, како би га присилиле да попусти и да ради на штету Републике Српске, или да га склоне са политичке сцене. Активну улогу у том могућем процесу могао би имати и специјални представник ЕУ Соренсен.

     Ако се крене у том смјеру, Покрет сматра да све политичке странке треба да се уједине у чврстом ставу да бране Републику Српску и њеног легитимно изабраног представника.

     Оним политичарима који би имали шта да замјере Милораду Додику кажемо да бисмо и ми имали шта да му замјеримо, али, свим тим актуелним политичарима можемо рећи: „Ко је безгрешан, нека први баци камен“.

     Уколико буде притиска на Републику Српску и њеног предсједника, Покрет сматра да би најбоље било да народ и политичари стварају услове како би дошло до мирног раздруживања Републике Српске и Федерације БиХ, а све ово у свјетлу догађаја на Косову и Метохији.

     Пут родољубља, пут одбране Републике Српске, јесте побједа свих, а уколико Додиков избор буде неки други пут, биће то само његов пораз, и неће бити потребни странци да га склоне са власти.

     Предсједник Покрета Дане Чанковић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Душко М. Петровић's picture
Душко М. Петровић (није потврђен) 00:21 10.08.2012.

  • +73
Voting is closed.

Текст који сте нам пружили је добар, али се у њему - као, уосталом, у многим јавним, званичним и приватним папирима у последњих десетак година - појављује једна, наизглед бенигна, мала, а у ствари огромна и ошпасна подвала: "Федерације БиХ"!
Не постоји "Федерација Бих", не постоји нека велика федерација из које Срби (као) хоће да се издвоје, него (по Дејтонском споразуму) постоји ФЕДЕРАЦИЈА У БИХ! Која је то федерација у(!) БиХ? То је муслиманско-хрватска федерација у Босни и Херцеговини створена Вашингтонским споразумом и та федерација две војске два народа постају друга, партнерска страна у Дејтонском споразуму. Имамо, дакле, Републику Српсску и Федерацију У БиХ.
Даље, Дејтонски споразум вели да је Босна и Херцеговина УНИЈА два ентитета: Републике Српске и м/х федерације у БиХ. Толико о томе, запамтите, пропитиваћу.
Здрав поздрав.
Д.

Goran_6897's picture
Goran_6897 (није потврђен) 21:27 26.09.2012.

  • +63
Voting is closed.

Odlično zapažanje kolega :) hvala!

WOLF's picture
WOLF (није потврђен) 19:35 18.01.2013.

  • +56
Voting is closed.

Za komentar iznad...Procitaj Deytonski mirovni ugovor,i ako nadjes negdje da je BiH "unija" entiteta,priznat cu da ne znam citati!U stavu 1.stoji BiH je DRZAVA KOJA NASTAVLJA SVOJ PRAVNI KONTINUITET...Unija je nesto sto su vase zelje a kmoje zelje nemaju veze sa stvarnoscu!Mirno razdruzivanje???Niste se mogli razdruziti uz Srbiju,JNA i naoruzani do zuba dok su s druge strane bili ne naoruzani Bosnjaci i Hrvati...I sad narodu bacate price o "mirnom razdruzivanju"?!Pored vašeg primitivnog naci-fašizma netreba vam neprijatelj...Ukinut cete sami sebe

iceman's picture
iceman (није потврђен) 19:42 18.01.2013.

  • +55
Voting is closed.

Kad srbi naprave stranicu u čijoj osnovi stoji naziv"fakti"-činjenice a koja je zasnovana na mitomaniji i kvazi povijesti,to moze biti samo cirkus

Мика's picture
Мика (није потврђен) 13:43 31.08.2015.

  • +0
Voting is closed.

WOLF , подвиј реп док није касно,нацисто ((национал-социјалистичка партија) а талијански фашисти испадоше нешто као демократе).

Додај коментар