Вулић: Срби треба да се бране од америчке амбасаде у БиХ и муслимана који за њу раде

НАГЛАСИЛА: „AМБАСАДА САД ТРЕБА ДА ШТИТИ ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ, А НЕ ИСЛАМСКУ БиХ И ИНТЕРЕСЕ БОШЊАКА“

* „Да би БиХ сачувала свој суверенитет, територијални интегритет и мултиетнички карактер коначно би требало да престаните да се иживљавате над Србима и Хрватима. Престаните да од БиХ да правите једнонационално друштво јер она то није и никада неће бити“

* Ми смо поносни Срби који своје не дамо, а туђе нам не треба и нисмо од оних над којима ви можете да тренирате "строгоћу". А што се тиче тога да ћете ви некога бранити, само то немојте јер знамо како прође свако кога ви браните

_________________________________________________________

          ШЕФ Клуба посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да би саопштење имало било какав кредибилитет, требало би да се зна његов аутор, а Бошњаци из СДА запослени у Амбасади САД у БиХ и сами су свесни да узалудно "водање" назови дипломата у БиХ по текијама, разним ризницама и сарајевским сећијама СДА не доноси успех.

          - Да би БиХ сачувала свој суверенитет, територијални интегритет и мултиетнички карактер коначно би требало да престаните да се иживљавате над Србима и Хрватима. Престаните да од БиХ да правите једнонационално друштво јер она то није и никада неће бити - истакла је Вулићева, реагујући на саопштење Амбасаде САД у БиХ у којем се наводи да се, како кажу, Милорад Додик вара ако мисли да ће САД стајати по страни док он гура БиХ у сукоб, те да ће САД штитити БиХ.

          Вулићева је поновила да је Република Српска за дејтонску БиХ и да би и Амбасада САД требало да штити Дејтонски споразум, а не исламску БиХ и интересе Бошњака, јер у БиХ живе и Срби и Хрвати као конститутивни народ.

          - И ко сте ви да нас браните од председника Републике Српске Милорада Додика који је легитимно изабран на демократским изборима и који заступа вољу већине бирача у Републици Српској!? Не треба ви да браните Србе од било кога, а поготово не од председника Додика. За почетак прочитајте Дејтонски споразум да би га могли поштовати, а не да га кршите на сваком кораку и да правите исламску БиХ.

          - Ми треба да се бранимо од вас и ваших запослених муслимана у Амбасади јер нам отимате права. Шта очекујете још од нас, да сви Срби станемо у врсту, па да нас стрељате?! Ми смо поносни Срби који своје не дамо, а туђе нам не треба и нисмо од оних над којима ви можете да тренирате "строгоћу". А што се тиче тога да ћете ви некога бранити, само то немојте јер знамо како прође свако кога ви браните - поручила је Вулићева.

          Она је додала и да су саопштења бомбастичних наслова начин одвлачења пажње да се званичници Српске не састају са запосленима у Амбасади САД, а колико је то исправна одлука видљиво је након сваког оглашавања СДА из које пишу саопштења у име америчке Амбасаде.

          (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари