Влада РС: Сви органи Српске и њени представници на нивоу БиХ морају прекинути контакте са амбасадама САД и Британије

„ЗБОГ ЊИХОВОГ АНТИДЕЈТОНСКОГ ДЕЛОВАЊА И КРШЕЊА МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА И ПОВЕЉЕ УН“

* Влада ће обавестити надлежне институције САД и Велике Британије о прекиду сарадње са њиховим амбасадама у БиХ

_____________________________________________________

        ВЛАДА Републике Српска данас је у наставку 13. седнице, који је због скупштинског заседања, почео у 15 часова, усвојила Информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања.

        Влада Републике Српске је констатовала да је Република Српска присиљена да прекине сарадњу са дипломатама обе амбасаде, те с тим у вези тражи од институција Републике Српске, представника Републике Српске у заједничким институцијама на нивоу БиХ, органа локалне самоуправе у Републици Српској, као и других јавних органа да не сарађују са амбасадама САД и Велике Британије.

        Влада Републике Српске је уверена да овакво деловање амбасада САД и Велике Британије није у складу са званичним политикама САД и Велике Британије према БиХ и става је да прекид сарадње траје све док амбасаде САД и Велике Британије не прекину праксу мешања у унутрашње ствари у БиХ.

        Влада Републике Српске сматра да је обавеза амбасада САД и Велике Британије да се не мешају у унутрашње ствари других држава, што се односи и на Босну и Херцеговину у којој су они само дипломатски представници.

        Влада Републике Српске ће обавестити надлежне институције САД и Велике Британије о прекиду сарадње са амбасадама САД и Велике Британије због њиховог антидејтонског деловања и кршења међународног права, Повеље Уједињених нација и Бечке конвенције о дипломатским односима.

        Влада Републике Српске ће Информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског деловања и закључак доставити Народној скупштини Републике Српске - стоји у саопштењу Владе Српске.

         (РТРС)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари