Вишковићу мандат за састав још једне владе Републике Српске

КОНСУЛТАЦИЈЕ СА СТРАНКАМА ПОТВРДИЛЕ ДА ПОСТОЈИ ВЕЋИНА ПОТРЕБНА ЗА ИЗБОР НОВЕ ВЛАДЕ

* Милорад ДОДИК након давања новог мандата Радовану Вишковићу: Ово је део политике у континуитету. Вишковић је дужност обављао протекле четири године у веома комплексним и изазовним околностима

* Радован ВИШКОВИЋ: Важно што су и послодавци и синдикати прихватили чињеницу да ћу наставити да предводим Владу Српске. Наш циљ је социјално праведније и демографски одрживо друштво

________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик данас је у Бањалуци Радовану Вишковићу додијелио мандат за састав нове Владе Српске.

       - У складу са уставним овлашћењима мандат сам дао Радовану Вишковићу. Након консултација са парламентарним партијама сигурно је да постоји квалификована већина за избор новог сазива Владе - рекао је Додик.

       Он је истакао да је Вишковић у комплексним и тешким околностима показао квалитет и способност да предводи Владу.

       - Ово је дио политике у континуитету. Вишковић је дужност обављао протекле четири године у веома комплексним и изазовним околностима - рекао је Додик.

       Мандатар за састав нове Владе Републике Српске захвалио се председнику Српске:

       - Хвала Председнику на указаном поверењу да мандат за састав нове Владе Српске, после четири године, припадне поново мени. У будућем периоду, то ми је велика част и привилегија, али и одговорност - рекао је Вишковић.

       Вишковић, који је на челу Владе био протекле четири године, истакао је да је Влада у овом периоду испунила дата обећања:
       - У претходном периоду сачувана је економска и политичка стабилност Републике Српске, што ће бити приоритет и у наредном периоду .

       Вишковић је навео да је важно што су и послодавци и синдикати прихватили чињеницу да ће наставити да предводи Владу Српске.

       - Наш циљ је социјално праведније и демографски одрживо друштво. Очекујем од нових министара да савјесно извршавају своје обавезе - рекао је он.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари