Вишковић: Сви градови у Српској добиће ускоро камере за видео-надзор

ЛУКАЧ: РАЗНЕ ПРЕКРШАЈЕ И КРИВИЧНА ДЕЛА БИЋЕ ЛАКШЕ РЕШАВАТИ УЗ ВИДЕО-НАДЗОР

* Камере ће бити постављене углавном по трговима, парковима, раскрсницама и разним објектима. Снимци видео надзора биће чувани у Министарству унутрашњих послова РС и само његови службеници имаће право прегледа и изузимања

____________________________________________________________

        КОМПЛЕТНА територија Републике Српске биће покривена видео надзором, а тендер за набавку опреме је у току, потврђено је из Владе Републике Српске.

        "Сви градови у Републици Српској биће под камерама како би безбедност грађана и њихове имовине била на највишем нивоу", каже премијер Радован Вишковић, преноси АТВ.

        Он додаје да ће то "значајно олакшати рад МУП-а  у наредном периоду".

        "То је она прича стара годину, двије, од 12 милиона и то иде сад у релазицају ,очекујемо да неће бити жалби и рушења тендера", каже Радован Вишковић, премијер Републике Српске.

        Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, казао је да ће "разне прекршаје или кривична дела бити лакше решити уз видео надзор".

        Објашњава да је реч о тзв.  пројекту "паметних градова" који се, где год је спроведен, одлично показао.

        "Видео надзор добро ће доћи", каже Лукач, за превентивно деловање и комплентну безбедност. Оно што је најважније је да камере, у приватност грађана неће задирати.

        "То су камере које ће бити инсталисане широм РС и по питању кнтроле возила и по питању надзора 24 сата ће све снимати и биће повезане у јединствен систем у МУП-у где ћемо моћи да контролишемо сва кретања на јавним површинама. Да се разумемо, не задиремо у приватно власништво нити приватне ствари", додаје Лукач.

        Камере ће бити постављене углавном на трговима, парковима, раскрсницама и разним објектима. Снимци видео надзора биће чувани у Министарству унутрашњих послова и само његови службеници имати право њиховог прегледа и изузимања.

        https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Viskovic-Cijela-RS-uskoro-pod-video-nadzorom/563067

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари