Вишковић: Настојаћемо да све школе обезбедимо видео надзором

ВЛАДА РС ОДЛУЧИЛА ДА 5. МАЈА У СРПСКОЈ БУДЕ ДАН ЖАЛОСТИ ЗБОГ ТРАГЕДИЈЕ У ШКОЛИ „ВЛАДИСЛАВ РИБНИКАР“

* Премијер Радован ВИШКОВИЋ: Желимо да на неки начин ставимо под контролу ко може да приђе школи. Полиција ће појачано дежурати испред свих школа у Српској. Стрељачким клубовима биће скренута пажња да у стрељане не могу улазити малољетна лица, изузев оних који се професионално баве тим спортом

________________________________________________________

        ЗАДУЖИЛИ смо министарства просвете, културе и унутрашњих послова да припреме информацију о стању малолетничке делинквенције у Српској, рекао је након одржане ванредне седнице Владе Српске премијер Радован Вишковић.

        - Нажалост, у последњим годинама имамо погоршање стања када је реч о малолетничкој делинквенцији. Полиција ће појачано дежурати испред школа у Српској - рекао је Вишковић и нагласио да му је жао и као човеку и као родитељу због страшне трагедије, која се десила у Београду.

        Истакао је да ће се предузети све мере, направиће се анализе, процене, као и да ће од сутра бити одржани бројни састанци.

        - Директори свих школа у Српској доставиће писану изјаву о стању безбедности у њиховим школама. Настојаћемо да обезбедимо школе видео надзором, да на неки начин ставимо под контролу ко може да приђе школи. Исто тако допис свим ловачким удружењима, да се поведе рачуна ко све има наоружање - рекао је Вишковић.

        Навео је да ће се и стрељачким клубовима скренути пажња да у стрељане не могу улазити малолетна лица, изузев оних који се професионално баве тим спортом.

         Због трагедије која се десила јуче у Основној школи "Владислав Рибникар" у Републици Српској сутра ће бити Дан жалости.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари