Вишковић: Костајница добија још четири стамбена контејнера

ТРИ СУ ПЛАЋЕНА ИЗ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ ПРЕМИЈЕРА РС, А ЈЕДАН ЈЕ ПОКЛОН ФИРМЕ-ПРОИЗВОЂАЧА

* Радован ВИШКОВИЋ: То су контејнери који, осим стамбеног дела, имају купатило и грејно тело, што значи да имају струју и воду. Путем Цивилне заштите у те контејнере биће убачени кревети са душецима, тако да ће, када стигну у Костајницу, бити стављени на располагање оним којима су најпотребнији да у ове хладне дане добију смештај

* Костајница је највише страдала у Српској од земљотреса у околини Петриње. Страдалао је доста стамбене имовине грађана, а Влада Српске је одмах упутила помоћ од 300.000 КМ

______________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће сутра за најугроженије категорије после земљотреса у Костајници бити достављенa три стамбена контејнера, набављена из средстава буџетске резерве премијера, а један ће донирати предузеће које их производи.

       - То су контејнери који, осим стамбеног дела, имају купатило и грејно тело, што значи да имају струју и воду. Путем Цивилне заштите у те контејнере биће убачени кревети са душецима, тако да ће, када стигну у Костајницу, бити стављени на располагање оним којима су најпотребнији да у ове хладне дане добију смештај - рекао је Вишковић у видео-поруци.

       Он је истакао да се ти контејнери успешно израђују у Републици Српској и испуњавају све стандарде, као и услове енергетске ефикасности и могу служити за становање без неких посебних проблема.

       Премијер Српске захвалио је фирми која израђује те контејнере.

       - Надам се да ћемо учинити све са нашим људима у локалној заједници у Костајници да путема алтернативног смештаја и свих других видова помоћи обезбедимо све грађане који су имали штету у овом земљотресу. Добро је да нисмо имали људских жртава и да је све прошло на материјалној штети - додао је Вишковић.

       Он је најавио да ће са локалном заједницом бити пронађен адекватан смештај за сва та лица, а питање њиховог трајног смештаја решаваће се у наредном периоду.

       Вишковић је подсетио да је општина Костајница највише страдала у Српској од земљотреса у Хрватској, у околини Петриње, приликом чега је страдалао доста стамбене имовине грађана, а Влада Српске је одмах упутила помоћ од 300.000 КМ.

       - Видим из средстава информисања да је Савет министара издвојио јуче 100.000 КМ, а да су начелници/градоначелници из реда СНСД-а имали састанак пред Божић у Костајници и да су се и они договорили да помогну Костајници из својих буџета, а на том састанку су и упутили апел Влади да се укључи и помогне у овој акцији - рекао је Вишковић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари