Вишковић: Ако Бошњаци не желе са Српском, нека то саопште – ми ћемо са обрадовати

УПОЗОРИО СВЕ КОЈИ ОСПОРАВАЈУ РС И ЊЕН ДАН ДА ТИМЕ РАДЕ И ПРОТИВ БиХ КОЈЕ НЕМА БЕЗ РС

* Председник Владе РС открио да има информацију да се спрема још једна апелација против обележавања Дана Републике Српске и нагласио: "Морам разочарати оне који спремају ту апелацију, јер никаква апелација, нити пресуда суда, неће нас спречити да славимо Дан Републике. Спремни смо да Републику Српску водимо и са БиХ, али и без БиХ

_____________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је свима који оспоравају Српску и њен дан, да тиме раде и против БиХ јер она може опстати само са Републиком Српском.

         "Уколико то неки не желе, позивам их да нам то јавно саопште, јер ћемо се ми тој иницијативи обрадовати. Спремни смо да Републику Српску водимо и са БиХ, али и без БиХ", рекао је Вишковић новинарима након пријема у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци поводом прославе Дана Републике.

         Он је навео да има информацију да се спрема још једна апелација против обележавања Дана Републике Српске.

         "Морам разочарати оне који спремају ту апелацију, јер никаква апелација, нити пресуда суда, неће нас спречити да славимо Дан Републике", поручио је Вишковић.

         Он је подсетио да су до сада поднесене две апелације и да је Српска своје законско решење прилагодила последњој.

         "Више се тим питањем не желимо бавити, те позивам Уставни суд, као и представнике других народа из БиХ да нам се прикључе у прослави Дана Републике, како би и ми могли да славимо њихове празнике", рекао је Вишковић.

         Он је оценио да није нормално да се Дан Републике слави неког другог датума осим 9. јануара.

         Вишковић је изразио задовољство што је Дан Републике обележен достојанствено и цивилизовано, те што се српски народ одужио свима који су животе дали за стварање Републике Српске.

         "Прославили смо 27. рођендан Републике који указује на то да је Српска и по годинама озбиљна и таква ће остати", рекао је Вишковић.

          (Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари