Уједињена Српска излази на изборе - Суд БиХ поништио одлуку ЦИК

„О СРПСКОЈ И ЊЕНОЈ СУДБИНИ И НАРОДУ НЕЋЕ ОДЛУЧИВАТИ НЕЛЕГАЛНО ДЕЛЕГИРАНИ“

* Др Ненад СТЕВАНДИЋ: „Колико смо јаки у идеологији, толико смо храбри да се ухватимо у коштац са свима оним који би хтели да се воља народа не поштује, него да уместо нас одлучују неке канцеларије у Сарајеву

_________________________________________________________________

       АПЕЛАЦИОНО одељње Суда БиХ уважило је жалбу Уједињене Српске и поништило одлуку Централне изборне комисије БиХ о поништењу пријаве ове странке за учешће на локалним изборима, што значи да ће УС са својим кандидатима моћи изаћи на изборе који се одржавају 15. новембра.

       ЦИК БиХ је 7. октобра поништила оверу учешћA на изборима странке Уједињена Српска и њеног лидера казнила са 10.000 КМ.

       Ова одлука уследила је због објаве спота ове политичке партије, а што је према тумачењу ЦИК-а, кршење Изборног закона БиХ, а с обзиром да је ова странка и раније кажњавања, изречена јој је најдрастичнија казна.

       Председник УС Ненад Стевандић поручио је поводом тога што је Суд БиХ поништио одлуку Централне изборне комисије БиХ о забрани учешћа ове партије на предстојећим локалним изборима да никада о Републици Српској, њеној судбини и њеном народу и грађанима неће одлучивати канцеларије, где седе људи који су делегирани на нелегалан начин.

       „Ти људи спроводе вољу неформалних политичких центара и група који немају везе са вољом народа", рекао је Стевандић Срни.

       Он је подсетио да ово није први пут, те да су и 2018. године одређени појединци тражили да се он скине са заједничке компензационе листе.

       „И даље ћемо наставити да се боримо, а они нека науче да њихов рејтинг зависи само од воље народа, а не од политичких сплетки којима су склони", рекао је Стевандић.

       „Колико смо јаки у идеологији, толико смо храбри да се ухватимо у коштац са свима оним који би хтели да се воља народа не поштује, него да уместо нас одлучују неке канцеларије у Сарајеву", рекао је Стевандић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари