Топић: Станивуковић би да себи потчини и скупштину града – да сам влада Бањалуком

ШЕФ ОДБОРНИЧКОГ КЛУБА СНСД: НАЈАВЉЕНА СИСТЕМАТИЗАЦИЈА  ЈЕ КРШЕЊЕ ЗАКОНА И УСТАВА

* Драгослав ТОПИЋ: Он би да од Бањалуке направи Пјонгјанг... Позивам градоначелника да без оклевања објави којих је то 13 радника новозапослено у Градској управи који су потребни иако је пре неколико дана рекао да има 200 радника вишка. Такође, тражим да објави имена људи који управљају одељењима уместо смењених начелника

* Младен ИЛИЋ, председник Скупштине града: „Градоначелник је раније говорио да се помиримо и прихватимо то што је он победио, као што он прихвата да ми имамо већину у Скупштину, а сада је сам себе демантовао. Позивамо га да одустане од оваквих ствари јер су апсурдне

_____________________________________________________________

       ШОКИРАНИ смо и запрепаштени најављеном систематизацијом радних места градоначелника Драшка Станивуковића јер је то кршење закона, Устава и воље грађана, рекао је Драгослав Топић, шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини града на конференцији за новинаре.

       Према његовим ријечима, Станивуковић покушава да стручну службу Скупштине града стави под свој кабинет, што нема нигде у свету.

       "Ово је до сад невиђено у политици и политичком систему. Покушавају се одузети надлежности Скупштине града и овако нешто можете можда видети само у Северној Кореји. Станивуковић од Бањалуке покушава направити Пјонгјанг", истакао је Топић.

       Позвао га је да без оклевања објави којих је то 13 радника новозапослено у Градској управи који су потребни иако је  пре неколико дана рекао да има 200 радника вишка.

       "Такође, тражим да објави имена људи који управљају одељењима уместо смењених начелника", додао је Топић.

       Топић је додао да ће о свему обавестити надлежну инспекцију.

       Игор Шукало, в.д. секретара Скупштине града, казао је да су дошли у чудну ситуацију јер градоначелник жели да преузме управљање Скупштином града.

       Младен Илић, председник Скупштине града, истакао је да је јасно дефинисано које су обавезе градоначелника, а које Скупштине града.

       "Градоначелник је раније говорио да се помиримо и прихватимо то што је он победио, као што он прихвата да ми имамо већину у Скупштину, а сада је сам себе демантовао. Позивамо га да одустане од оваквих ствари јер су апсурдне", рекао је Илић.

       Невен Станић, одборник Уједињене Српске у Скупштини града Бањалука, казао је да је систематизација радних места груб покушај кршења овлашћења извршне и законодавне власти.

       (извор: НН)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари