Суд БиХ одредио притвор председнику борачке организације РС и због „Инцковог закона“

АДВОКАТ ГЕНЕРАЛА МИЛОМИРА САВЧИЋА НАЈАВИО ЖАЛБУ НА ТУ ОДЛУКУ

* Тужилац БиХ Ибро Булић навео да је генерал Савчић неколико пута прекршио мере забране. Поред осталог, и када је давао изјаве за Алтеранативну телевизију 11. јула у вези са проглашавањем Дана жалости и 23. јула о наметнутим допунама Кривичног закона БиХ

_______________________________________________________________

       СУД БиХ одредио је притвор генералу Миломиру Савчићу, председнику борачке организације РС, због кршења мера забране, изјавио је Срни Савчићев адвокат Миодраг Стојановић, који је најавио жалбу на ову одлуку.

       Он је рекао да још није добио судско решење и да не зна шта је у њему наведено, али да ће свакако у року од три дана уложити жалбу.

       „Жалба, у принципу, не задржава извршење", рекао је Стојановић.

       Суд БиХ одредио је притвор на предлог Тужилаштва БиХ.

       Тужилац БиХ Ибро Булић је током данашњег рочишта тврдио да је генерал Савчић неколико пута прекршио мере забране и то када је давао изјаве за Алтеранативну телевизију 11. јула у вези са проглашавањем Дана жалости и 23. јула о наметнутим допунама Кривичног закона БиХ.

       Булић је тврдио да је генерал Савчић прекршио мјере забране и када је говорио о извештају Независне међународне комисије о Сребреници за Радио-телевизију Републике Српске 23. јула, као и изјавом за Телевизију "К 3" 27. јула.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари