Стевандић: ОБА има за циљ уништење руководства Српске, а то је бошњачка приватизована служба

УКАЗАО ДА И НЕКИ САРАЈЕВСКИ НОВИНАРИ ПРИПАДАЈУ „НАКАРАДНОМ СИСТЕМУ ОБА“

* Председник НС РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Руководство Српске било је под сталном присмотром ОБА док је њоме руководио Осман Мехмедагић Осмица. Прислушкивани су председник РС Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, а када смо на то указивали - нико није обраћао пажњу

* Срна: У Тужилаштву БиХ у раду је предмет који се односи на лица са америчке црне листе, али и на наводе о злоупотреби капацитета ОБА БиХ, у оквиру којег ће бити затражене и информације о наводима који су се појавили о золупотреби службених легитимација Агенције

__________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић оценио је да је Обавештајно-безбедносна агенција БиХ приватизована и да јој је "циљ уништење руководства Републике Српске".

          Коментаришући хапшење посланика СДА у Парламенту Федерације БиХ Салка Зилџића, који је имао легитимацију ОБА, Стевандић је истакао да је начин на који ће се прикривати нелегалне радње мање битан од онога што ова агенција ради.

          - Руководство Републике Српске било је под сталном присмотром ОБА када је њоме руководио Осман Мехмедагић Осмица. Прислушкивани су председник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић и када смо на то указивали, нико није обраћао пажњу - рекао је Стевандић.

          Навео је да су зато конструисане приче сарајевских медија против руководства Републике Српске, а посредством новинара који "припадају накарадном систему ОБА".

          - Сада се полако отварају и на видело излазе све ствари након што је о томе проговорио и министар иностраних послова у Савету министара Елмедин Конаковић - додао је Стевандић.

          Посланик СДА у Представничком дому Парламента ФБиХ Салко Зилџић ухапшен је приликом преласка границе са Србијом. Код њега је пронађен пиштољ, за који је имао дозволу у БиХ, али га није смио уносити у другу државу, те почасна исказница ОБА.

          Зилџић је ухапшен на граничном прелазу Бајина Башта и тренутно је у притворској јединици у Ужицу, где му је одређен једномесечни притвор.

           У Тужилаштву БиХ у раду је предмет који се односи на лица са америчке црне листе, али и на наводе о злоупотреби капацитета ОБА БиХ, у оквиру којег ће бити затражене и информације о наводима који су се појавили о золупотреби службених легитимација Агенције, речено је Срни у Тужилаштву БиХ.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари