Стевандић: Бакир може одлучивати само о деловима ФБиХ у којима има власт – о РС одлучују Срби

ОЦЕНИО: ИЗЕТБЕГОВИЋУ ЋЕ ЖИВОТ ПРОЋИ У ПОКУШАЈИМА ДА СРБИМА НЕШТО ОТМЕ И НАМЕТНЕ

       ПРЕДСЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић поручио је да само српски народ може да одлучује о Републици Српској, а не лидер СДА Бакир Изетбеговић "који ће цeo живот и политички вакат провести у покушајима да се Србима у БиХ нешто отме, одузме, наметне или нанесе одређена штета или пакост".

       "Само српски народ, као власник Српске, може о њој да одлучује, а не Изетбеговић који може да расправља о деловима Федерације БиХ и кантонима где има ефективну власт. Све друго се договара", рекао је Срни Стевандић осврћући се на Изетбеговићеве изјаве да не може бити "ретроградних повратака на 'изворни Дејтон'", као и да је потребно уклонити механизме који омогућавају блокаде у БиХ.

       Лидер Уједињене Српске је подсјетио да Срби стално покушавају да пронађу рационалан договор који уважава интересе свих народа, док од Изетбеговића годинама стижу тежње да се изазову неред, свађе и сукоби.

       "Годинама стижу тежње да се српском народу отме што му припада, а то су права која имају народи и ентитети према Дејтонском споразуму. Тужно је да Бакиру живот прође у томе, а оно што нас највише треба да пробуди и определи јесте да Српска, ако нема другог начина, треба да постоји без Изетбеговићевих пројекција", оценио је Стевандић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари