Сташа Кошарац кандидат за министра БиХ за спољну трговину и економске односе

ВОЈИН МИТРОВИЋ КАНДИДАТ СНСД ЗА МИНИСТРА ТРАНСПОРТА И КОМУНИКАЦИЈА

Сташа Кошарац и Зоран Тегелтија

* Милорад ДОДИК: Очекујем да ће најкасније до 23. децембра бити заказана седница парламента БиХ на којој би био изабран нови Савет министара

__________________________________________________________

        МИЛОРАД Додик, председник СНСД, потврдио је да ће кандидати ове странке за министарске функције у новом сазиву Савета министара бити Сташа Кошарац и Војин Митровић.

        "За министра за спољну трговину и економске односе ће ићи Сташа Кошарац, а Војин Митровић,  као министар транспорта и комуникација", рекао је Додик.

        Напоменуо да ће министарска мјеста у новом сазиву Савета министара БиХ бити попуњена у складу са договором коалиционих партнера.

        Додик очекује да ће најкасније до 23. децембра бити заказана седница парламента БиХ на којој би био изабран нови Савет министара.

        Додик је рекао да очекује да ће до краја идуће седмице бити извршена провера кандидата за места у Савету министара, а седница парламента би у том случају била заказана 18. децембра, а најкасније до 23. децембра.

        "На овај начин бисмо завршили процес који је неоправдано дуго трајао и који је довео до застоја на многим пољима", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

        "Синоћ смо разговарали са председником ХДЗ БиХ Драганом Човићем, који је мени и председавајућем Савета министара Зорану Тегелтији саопштио да ће до понедељка доставити имена кандидата за министре", рекао је Додик.

        Ако то исто учини и бошњачка страна, каже Додик, Тегелтија може у понедељак, 9. децембра да затражи проверу кандидата.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари