Српски борци Сребренице траже уклањање бошњачке спомен-плоче

СПОРНИ И ПОСТАВЉАЊЕ И ПОМИЊАЊЕ „СРПСКИХ ПЛАЋЕНИКА ИЗ СРБИЈЕ“

         БОРАЧКА и Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице данас су на општински протокол предале захтев за уклањање спомен-плоче коју су 21. августа представници бошњачких удружења проистеклих из рата поставили на некадашњу зграду полицијске станице, рекао је Срни председник Организације погинулих и несталих Срба Бранимир Којић.

        Којић је појаснио да је један разлог за подношење захтева што је та спомен-плоча постављена нелегално, без одобрења надлежног општинског органа.

        „Други разлог, према оцени чланства српских борачких удружења, је што је текст на тој плочи увредљив за српски народ и неистинит“, каже Којић.

        Он је истакао да је наприхватљива неистинита тврдња да су наводна убиства у том објекту починили „српски плаћеници из Србије“, како стоји у тексту на тој плочи, јер је то лаж смишљена ради вређања српског народа и оптужби на рачун Србије, коју на сваки начин бошњачка удружења желе окривити као да је била страна у ратном сукобу у БиХ, што је неистина.

        „Уколико се та плоча не уклони, та лаж ће остати као истина која ће бити представљана посетиоцима Сребренице и будућим поколењима и зато тражимо њено уклањање", изнео је Којић став српских удружења из Сребренице проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари