Српска прописује колико једно лице може да купи брашна, шећера, уља...

КОЛИЧИНА БРАШНА КОЈЕ ЋЕ ОДЈЕДНОМ МОЋИ ДА СЕ КУПИ У ПРОДАВНИЦИ БИЋЕ 10 КИЛОГРАМА

* Радован ВИШКОВИЋ: Са Владом Србије се договара набавка брашна и шећера - да се у силосима Српске направе резерве - иако у РС тренутно постоје залихе

___________________________________________________________________________

        РАДОВАН Вишковић, председник Владе Републике Српске, рекао је да ће данас Републички штаб за ванредне ситуације донети нови низ мера, а једна од њих ће бити да се ограничи куповина основних животних намирница.

        Вишковић је рекао да је реч о максималној количини коју ће моћи једна особа да купи у трговини.

        Он је навео да се то односити на брашно, уље, шећер, со и количине осталих потрепштина, те да ће количина брашна бити ограничена на десет килограма.

        "Не треба да се праве кућне залихе, да се гомила роба и да се праве несташице", рекао је Вишковић.

        Са Владом Србије се договара, рекао је, набавка брашна и шећера да се у силосима Српске направе резерве, иако у РС тренутно постоје залихе.

        Исто тако, Влада РС ће се обратити Оружаним снагама БиХ да виде са којим смештајним капацитетима располажу на територији РС да их припреме за прихват ако ситуација у вези са вирусом буде ишла узлазном путањом.

        Састанку су поред Вишковића, присуствовали и председница Републике Српске Жељке Цвијановић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председавајући Савета министара БиХ Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари