Српска: Млађи основци од уторка опет у школским клупама, отварају се баште кафића и ресторана

ЗА УЧЕНИКЕ ОД 6. ДО 9. РАЗРЕДА И СТУДЕНТЕ – СВЕ ОСТАЈЕ КАО ДОСАД

* Од 08. априла дозвољава се рад угоститељским објектима (на отвореном и у затвореном простору) за смештај, исхрану и пиће. Уз строго поштовање упутстава Института за јавно здравство Републике Српске

___________________________________________________

       ШТАБ Републике Српске за ванредне ситуације објавио је да се од сутра дозвољава рад угоситељских објеката под одређеним условима, а да ће се деца нижих разреда од уторка вратити на наставу.

       Како се наводи у саопштењу, од сутра па до осмог априла од шест до 22 часова ће у РС бити дозвољен рад угоститељским објектима на отвореном простору а биће могуће послуживање хране и пића у вањском простору објекта само уколико је отворен бар са три стране, без обзира да ли је простор наткривен.

       Надаље, од 08. априла дозвољава се рад угоститељским објектима (на отвореном и у затвореном простору) за смештај, исхрану и пиће.

       Све то биће могуће уз строго поштовање упутстава Института за јавно здравство Републике Српске.

       Када су у питању школе, од уторка се наставља одвијање васпитно-образовног рада у просторијама основних школа, за ученике од 1. до 5. разреда основних школа, као и продуженог боравка.

       "За остале ученике, од 6. до 9. разреда, као и за студенте универзитета, настава ће се и даље одвијата online коришћењем средстава електронске комуникације, у складу са инструкцијом надлежног министарства", наводи се у саопштењу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари