Српска је једна: Бањалука добила „Херцеговачку кућу“, Требиње ће – „Крајишку кућу“

„HERZEG HOUSE“ ОТВОРИЛИ  ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ ИГОР РАДОЈИЧИЋ И МИРКО ЋУРИЋ

* Градоначелник Бањалуке Игор РАДОЈИЧИЋ: „Верујем да ће `Херцеговачка кућа` бити место на понос и Требињу и Бањалуци

* На полицама "Херцеговачке куће" купци могу пронаћи најквалитетнија требињска вина, мед, пршут, разне врсте сирева, ликере, чајеве и домаћу природну козметику од лековитих херцеговачких трава. Сви производи који су домаћа радиност пољопривредних произвођача којих у овој кући има 88. Са свима су потписани кооперантски уговори

________________________________________________________________________

           OБЕЛЕЖАВАЊЕ Дана града, 22. априла, почело је јутрос у Бањалуци отварањем прве "Херцеговачке куће" ван Требиња.

           "Херцеговачку кућу" свечано су отворили градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, градоначелник Требиња Мирко Ћурић, директор Центра за развој пољопривреде и села Бањалука Драшко Илић и директор требињског Аграрног фонда Веселин Дутина.

           Радојичић је рекао новинарима након отварања да обележавање Дана града Бањалуке почиње мирисом Херцеговине, те да је ово резултат договора градских управа Бањалуке и Требиња.

           "Потпуно је природно да Бањалука као главни град овде има и делиће Херцеговине и свих других", рекао је Радојичић.

           Он је истакао да су херцеговачки производи тражени, квалитетни, добри и познати.

           Радојичић је рекао да је несумњиво квалитетна понуда у "Херцеговачкој кући" и да су се Херцеговци потрудили да понуде много тога, додавши да ће Бањалука бити добар домаћин.

           "Верујем да ће `Херцеговачка кућа` бити место на понос и Требињу и Бањалуци", навео је Радојичић.

           Ћурић је изразио наду да ће сигурно бити користи на обострано задовољство, истичући да отварање "Херцеговачке куће" у Бањалуци значи спајање два града и да нема разлика.

           "Ми смо једно, ми смо Република Српска", рекао је Ћурић.

           Он је додао да је ово само почетак сарадње.

           "Треба да се држимо једни других, да градимо и Требиње и Бањалуку и Републику Српску јер једни без других тешко да можемо да идемо напред", нагласио је Ћурић.

           Директор Центра за развој пољопривреде и села Бањалука Драшко Илић открио је

           "Договор са Аграрним фондом Требиње јесте да након извесног времена, онога тренутка кад тржиште Бањалуке и Крајине буде спремно да има оволики број производа, такође у Требињу отворимо и `Крајишку кућу` и ово је добар пример како треба да наши пољопривредни произвођачи раде и финализују свој рад“.

           На полицама "Херцеговачке куће" налази се више од 500 артикала требињских и херцеговачких произвођача: најквалитетнија требињска вина, мед, пршут, разне врсте сирева, ликере, чајеве и домаћу природну козметику од љековитих херцеговачких трава.

           Сви производи су домаћа радиност пољопривредних произвођача којих у овој кући има 88. Са свима су потписани кооперантски уговори..

           https://www.nezavisne.com/novosti/banjaluka/Otvorena-Hercegovacka-kuca-u...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари