Српска: Институту за јавно здравље 1,25 милиона марака за набавку 25.000 тестова

КОМПЕНЗАЦИОНИ ФОНД: ПОМОЋ ОД 13,6 МИЛИОНА КМ ФИРМАМА У КОЈИМА РАДИ 18.000 РАДНИКА

* Компензадиони фонд за адаптацију и санацију зграде старе бањалучке хирургије одобрио 1,3 милиона марака како би се до јесени спремила за ковид болницу са 350 лежаја за случај потребе

* Председник Владе РС Радован ВИШКОВИЋ: „Не смемо седити скрштених руку и чекати шта ће се дешавати. Боље да нас критикују сада за нешто што смо урадили него касније за нешто што нисмо урадили. Све ће бити транспарентно и јавно

______________________________________________________________________

        НА ТРЕЋОЈ седници Компензационог фонда, његов Управни одбор је донео одлуку да се помогне 2.865 привредних субјеката у којима је запослено 18.000 радника, рекао је јуче Радован Вишковић, председник Владе РС након седнице.

        Он је појаснио да ће им бити издвојено 13,6 милиона марака помоћи, те да се ради о оним предузећима која нису била у групи привредних субјеката којима је због короне забрањен рад, већ у групи предузећа која нису могла пословати због проблема с добављачима и тржиштима.

        "Ви знате да смо ми најавили да ћемо ићи с том врстом помоћи и данас смо коначно донели ту одлуку. Проведене су све процедуре, прегледани сви захтеви и овај број субјеката испуњава услове по нашем Правилнику који је донела Влада", рекао је јуче Вишковић.

        Он је додао да је још неколико субјеката у процесу обраде, те да ће сви они који буду испуњавали услове накнадном провером бити укључени у исплату средстава.

        Он је нагласио и да је донесена одлука да се Институту за јавно здравство пребаци 1,25 милиона марака за набавку 25.000 тестова, али је и додао да то не значи да сада нема тестова на располагању, већ да се набављају тестови на време.

        Осим тога, како је рекао, дозначено је из Фонда 1,3 милиона марака за адаптацију и санацију зграде старе хирургије како би се до јесени спремила за ковид болницу у случају потребе.

        Додао је да болница мора да има све садржаје и 350 лежаја како би могла на адекватан начин бити употребљена за случајеве обољевања од ковида.

        "Не смемо сједити скрштених руку и чекати шта ће се дешавати. Боље да нас критикују сада за нешто што смо урадили него касније за нешто што нисмо урадили. Све ће бити транспарентно и јавно. Надам се да неће бити претерано жалби и оспоравања, што нас може успорити, али морамо поступати по Закону о јавним набавкама", рекао је Вишковић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари