Сребреницa излепљена плакатима „Геноцида није било“

НА ЊИМА ЈЕ И ПОРУКА ГЕНЕРАЛУ МЛАДИЋУ „БОГ ТЕ ПОЖИВИО И ЗДРАВ НАМ БИО“

* Удружење Источна алтернатива жели да подстакне процес ревизије хашких пресуда Србима и кориговање квалификација сребреничке несреће

_____________________________________________________________________

        АКТИВИСТИ Удружења грађана Источна алтернатива данас су на неколико огласних места у Сребреници излепили плакате са ликом генерала Ратка Младића и натписом "Геноцида није било" и "Бог те поживио и здрав нам био".

        Председник удружења Војин Павловић рекао је Срни да на овај начин желе да скрену пажњу јавности да у Сребреници није почињен геноцид, те најавио да ће плакате лепити и у Братунци и Милићима.

        "Чак и британски документи потврђују да није било геноцида и то показује да су у Хагу и Суду БиХ доношене политичке пресуде оптуженим Србима и да треба покренути процес ревизије свих тих пресуда, као и квалификације сребреничке несреће", додао је Павловић.

        Он је додао да су почели борбу за ревизију хашких пресуда и укидања квалификације геноцида, те да је лепљење плаката први корак.

        "Прво ћемо упозорити лепљењем плаката, а затим ћемо предузимати и друге активности и облике борбе за доказивање праве истине о Сребреници и догађајима од 1992. до 1995. године“, истакао је Павловић.

        Он је додао да је срамота свјетске јавности, правосуђа и међународних организација да толики број Срба издржава дугогодишње казне због нечега што се није десило и што доказују чак и британска документа са којих је недавно скинута ознака тајности.

        Павловић је напоменуо да је ово и вид подршке бившем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу поводом божићних празника и Дана Републике Српске.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари