Шпирић: Спас за БиХ је да у СДА одрже изборе и нагоде око власти у Сарајевском пашалуку

„ЗВИЗДИЋ УЗАЛУД ПОКУШАВА ДА НЕГИРА ДА ЈЕ БРОН ОНИХ КОЈИ ПРИМАЈУ ПЛАТУ ИЗ БУЏЕТА БиХ ПОВЕЋАН ЗА 583“

* Заменик председавајућег Дома народа парламента БиХ Никола ШПИРИЋ: Пошто тврде да им је стало до будућности ове земље, једини спас за БиХ је да се коначно одрже страначки избори у СДА и да сачувају позиције у јавним предузећима у Сарајевском кантону или пашалуку. Можда нас тада поштеде паметовања, узалудних путовања, подметања, платформи и разних савеза

______________________________________________________________

         ЗАМЈЕНИК председавајућег Дома народа парламента БиХ Никола Шпирић сматра да се председавајући Савета министара у техничком мандату Денис Звиздић изморио до те мере да не зна ни званичне податке институција на чијем је челу у вези са бројем особа које су плату примиле из буџета институција БиХ.

         Шпирић је појаснио да је Министарство финансија и трезора на његов захтев доставило податке о броју исплаћених плата у септембру 2018. године и у мају ове године, из којих се јасно види да је број особа које су плату примиле из буџета институција БиХ већи за 583.

         Он каже да је податке добио званично оверене и са потписом министра финансија и трезора у Савјету министара у техничком мандату Вејкослава Беванде.

         "То што Звиздић, рекордер по броју истовремених и неспојивих извршних и законодавних функција не верује тим подацима и што јавност замајава само бројем државних службеника, може проћи у његовој махали, али не и код оних који знају шта су јавне финансије", рекао је Шпирић Срни.

         Он је додао да из буџета плату примају и државни службеници и војници и запосленици и полицајци, те да су сви они део државног апарата који је све већи.

         Шпирић је најавио да ће као члан колегијума Дома народа податке о броју запослених тражити и за јуни и доставити их јавности.

         "Амбициозно Звиздићево поређење са мном и временом док сам ја био председавајући у техничком мандату само потврђује да је много мање људи запослено за време док сам ја био председавајући", рекао је Шпирић.

         Он каже да је једина сличност што је његов технички мандат потрајао дуго из истог разлога - због СДА која мења партнере, негира изборне резултате и бори се за кантоналне владе и федералне ресурсе, а не за БиХ.

         "Звиздић је требало да зна да сам поднео оставку усред мандата из принципијелних разлога, а он кабинет напушта само да би отпутовао о трошку државе, а не зна се ни кога представља. Враћа се славодобитно да каже да је Савет министара БиХ у техничком мандату кредибилан партнер за ЕУ, одакле стиже 100 милиона грант средстава, а не говори да те донације прате неколико милијарди кредита и камате европских банака, што није његова заслуга већ устаљена пракса", рекао је Шпирић.

         Он каже да се Звиздић изгледа нада да ће БиХ на кредит ући у ЕУ.

         "Пошто тврде да им је стало до будућности ове земље, једини спас за БиХ је да се коначно одрже страначки избори у СДА и да сачувају позиције у јавним предузећима у Сарајевском кантону или пашалуку. Можда нас тада поштеде паметовања, узалудних путовања, подметања, платформи и разних савеза", рекао је Шпирић.

         Председавајући Савета министара у техничком мандату Денис Звиздић изјавио је јуче, говорећи о броју запослених у институцијама БиХ, да је од новембра прошле до јуна ове године запослено 127 лица, а дужности разрешено 56.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари