Шпирић: Одустајање од споразума Додик- Човић-Изетбеговић увлачи БиХ у најтежу кризу

„ОДЛУКУ О НАТО НЕЋЕ ДОНОСИТИ ОВА ГАРНИТУРА ПОЛИТИЧАРА – ТО ЈЕ ДУГ ПРОЦЕС“

* „Ако истекне рок који су потписали лидери СНСД, ХДЗ и СДА, догодиће се оно најгоре за БиХ - Срби ће се окренути једни према другима и разговарати о будућности, исто тако и Хрвати, а онда ће Бошњаци видети да су они били разарајући детонатор за интегративност БиХ

______________________________________________________________________

        НИКОЛА Шпирић, потпредседник СНСД, рекао је да свако одустајање од споразума Милорад Додик-Драган Човић-Бакир Изетбеговић увлачи БиХ у кризу са несагледивим посљедицама.

        Шпирић је истакао да још није касно да се сачува тај споразум.

        Он је рекао да ће се, ако истекне рок који су потписали лидери СНСД-а, ХДЗ-а и СДА, догодити оно најгоре за БиХ - Срби ће се окренути једни према другима и разговарати о будућности, исто тако и Хрвати, а онда ће Бошњаци видети да су они били тај разарајући детонатор за интегративност БиХ.

        Шпирић је за "Вечерњи лист" - у издању за БиХ - каже да се плаши да овакво избегавање спровођења изборних резултата може произвести веома лоша решења која ни за кога неће бити добра у БиХ.

        Он је позвао представнике владајућих политичких странака у Српској и ФБиХ да што прије крену у провођење изборних резултата.

        Говорећи о формирању Савета министара БиХ, Шпирић је истакао да начин на који се у последње време ствари одвијају даје људима за право да траже и друга демократска решења, што није добро.

        „Мислим да је бошњачка политика - политика унитаризма. Они те савезнике траже и код Срба и код Хрвата, те желе изградити принцип унитарне БиХ. Дакле, државу према принципу један човек - један глас, према принципу - ми смо Бошњаци доминантна нација", рекао је Шпирић, који је и делегат у Клубу српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

        Он је навео да је то снажан политички вентил Србима и Хрватима да напуштају БиХ.

        Шпирић је нагласио да ће се генерално мењати демографска структура БиХ, а свако опструисање на које су ови из политичког Сарајева пристали заправо је најружнија порука коју могу слати Србима и Хрватима.

        Он је рекао да све док политика Бошњака не израсте у оној форми да желе сести и причати о свим отвореним питањима, у БиХ неће бити лепог живота ни за њих нити за икога другог.

        Шпирић је нагласио да политичку одлуку око НАТО-а "да или не" неће доносити ова гарнитура политичара јер је то дугорочан процес.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари