Шпирић: Без формиране власти – БиХ ће завршити у слепој улицу

„МОЖЕМО ОСТАТИ ТАОЦИ ЈАЛОВИХ АМБИЦИЈА И ПРОПАЛИХ КВАЗИДИПЛОМАТСКИХ ОФАНЗИВА“

* Француска, Холандија и Данска су се супротставиле започињању преговора о чланству у ЕУ са Северном Македонијом и Албанијом, иако је Европска комисија дала препоруку да се крене у тај процес. А њима проблем није био ни Годишњи национални план за приступање НАТО, али се рампа и за њих спушта. Каква је то порука нама у БиХ? То нам јасно говори да се окренемо једни другима, поштовању властитих договора и политичких споразума, а посебно изборне воље гласача

_________________________________________________________________________

        НИКОЛА Шпирић, потпредседник СНСД, изјавио је да ће БиХ завршити у ћорсокаку и слепој улици која не води никуд, а посебно не на европски пут, уколико коначно не буде формирана власт и ако се не почне сама бавити својом судбином.

        Шпирић је подсетио да је недавна најава Француске, Холандије и Данске да нису за проширење Европске уније потврђена када су се супротставиле започињању преговора о чланству са Северном Македонијом и Албанијом, иако је Европска комисија дала препоруку да се крене у тај процес.

        Он је оценио да Сјеверној Македонији и Албанији проблем није био ни Годишњи национални план за приступање НАТО-у, ни упитник Европске комисије, ни Реформска агенда, али се рампа и за њих спушта.

        "Каква је то порука нама у БиХ? То нам јасно говори да се окренемо једни другима, поштовању властитих договора и политичких споразума, а посебно изборне воље гласача о чијој се судбини и одлучује", рекао је Шпирић.

        Он каже да је зато једини начин да се спаси БиХ да се у уторак, 20. августа на седници Председништва БиХ добије кандидат за председавајућег Савета министара и да се крену решавати животна питања свих у БиХ.

        "Уколико и ову шансу испустимо остаћемо таоци јалових политичких амбиција и пропалих квазидипломатских офанзива на шта све време упозоравају српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и СНСД", рекао је Шпирић.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари