Соња Караџић-Јовичевић: Крајње је време да престану злоупотребе имена мог оца

КЋЕРКА ПРВОГ ПРЕДСЕДНИКА СРПСКЕ: НЕКА СЕ УКЛОНИ ТАБЛА СА СТУДЕНТСКОГ ДОМА НА ПАЛАМА

* „Цела политичка и академска заједница је пристала на постављање те табле. Од тада смо на мети увреда. Политички је наивно и кратковидо веровати – нагласила је Караџић-Јовичевић - да је та табла стварни разлог политичких дешавања, она је само средство

________________________________________________________________

       КРАЈЊЕ је време да се престане злоупотребљавати име мог оца, рекла је Соња Караџић-Јовичевић, кћерка Радована Караџића новинарима у Бањалуци.

       Додала је да је невероватно да се након пет година од постављања табле са именом Радована Караџића на Палама и даље води спор око тога.

       „Цела политичка и академска заједница је пристала на постављање те табле. Од тада смо на мети увреда“, казала је Караџић-Јовичевић.

       „Политички је наивно и кратковидо веровати да је та табла стварни разлог политичких дешавања, она је само средство", казала је она.

       Додала је да ако се та табла користи на овај начин онда треба да буде уклоњена.

       „Надам се да ће уклањањем табле бити стављена тачка на даље злоупотребе имена мога оца и моје породице", рекла је ћерка првог председника РС.

       „Само имам за циљ да у име свога оца и породице кажем: доста злоупотребљавања имена мога оца у политичким превирањима", навела је она.

       Караџић-Јовичић каже да данас пред медијима представља само своју породицу, те да се прије обраћања медијима  у Бањалуци није консултовала са Додиком.

       „Ако та плоча не буде уклоњена до маја 2021. године, ја ћу тражити да Додик не може путовати у земље Европске уније", рекао је Инцко раније.

       Студенски дом "Радован Караџић" на Палама отворен је пре четири године.

       Високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је у свом редовном извештају Савету безбедности УН о стању у БиХ највише критиковао српског члана Председништва БиХ и лидера СНСД-а Милорада Додика, рекао је да му оставља рок од шест месеци да уклони плочу са Студентског дома у Палама који је назван по првом председнику РС Радовану Караџићу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари