СНСД објавио да ће подржати Мићића за градоначелника Бијељине, Шаровић му ускраћује подршку

У ИМЕ ВЛАДАЈУЋЕ СТРАНКЕ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ПОТПИСАЋЕ РАДОВАН ВИШКОВИЋ

Мићо Мићић

* Мирко ШАРОВИЋ: Коалиције и власт на локалном нивоу градити са партнерима а не са странком која жели да уништи СДС

________________________________________________________________

         МИЛОРАД Додик, председник СНСД-а и српски члан Председништва БиХ, рекао је да је постигнут споразум са Мићом Мићићем (СДС), актуелним градоначелником Бијељине.

         Додик је на конференцији за медије, након седнице проширеног Извршног комитета странке, показао коалициони споразум за који каже да га је потписао Мићић, а према којем ће Мићић бити кандидат за градоначелника Бијељине испред коалиције коју ће подржати и СНСД.

         Извршни комитет је прихватио предлог споразума о сарадњи са организацијом коју представља градоначелник Бијељине Мићо Мићић и задужио потпредседника странке Радована Вишковића да потпише споразум, те обезбеди оперативну разраду те сарадње.

         Председник СДС-а Мирко Шаровић изјавио је да власт и коалицију на локалном нивоу треба да граде са партнерима а не са странком која, како сматра, жели да уништи СДС.

         Шаровић је нагласио да СДС треба да смени СНСД са власти, а не да са њима прави било какву коалицију.

         "То је јасна порука свим СДС-овцима – нема коалиције са Милорадом Додиком и његовим СНСД-ом. Сваки СДС-овац мора да се дистанцира од овакве политике коју воде СНСД и Додик који брука и Републику Српску и наш народ", казао је Шаровић у писаном саопштењу.

         Говорећи о изборима у Бијељини, Шаровић је поновио да ће СДС имати кандидата за градоначелника а он мора да буде СДС 100%.

         "Сваки кандидат за градоначелника мора јасно да се дистанцира од политике Милорада Додика. Тај отклон мора да буде јасан и снажан, уколико жели да буде кандидат за градоначелника. Ко је за политику СДС-а са нама је, ко није и мисли да треба величати политику Милорада Додика тај није са нама и не може да представља СДС било гдје. Ми у Бијељини идемо као и досад победнички и да се супротставимо политици коју представља Милорад Додик", казао је Шаровић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари