СНСД: Нека Изетбеговић понекад смогне храбрости да се сам обрати Додику, а не увек преко Шаровића

ПОРТПАРОЛ СНСД О ОБЈАВЉИВАЊУ СТЕНОГРАМА СА САСТАНКА АМБАСАДОРА КВИНТЕ И ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ

Радован Ковачевић

* „Људи из СДС и ПДП су на путу без повратка – на путу издаје... Грађани Републике Српске коначно могу да виде да Милорад Додик није пристао на Годишњи национални програм (АНП), и да је Милорад Додик добио све могуће гаранције да Програм реформи није АНП

___________________________________________________________________

        ПОНОВО је председник СДС-а Мирко Шаровић данас демонстрирао да апсолутно не разуме политичке процесе и политичке термине, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

        „Оно што ми у СНСД-у можемо да кажемо после објављивања стенограма са састанка амбасадора Квинте и чланова Председништва БиХ, када је усвојен Програм реформи, јесте само то да грађани Републике Српске коначно могу да виде да Милорад Додик није пристао на Годишњи национални програм (АНП), и да је Милорад Додик добио све могуће гаранције да Програм реформи није АНП", истакао је Ковачевић.

        Он је нагласио да Програм реформи неће тако бити третиран ни од НАТО савеза, већ искључиво као документ о сарадњи са овим војним савезом, те је на тај начин АНП коначно стављен на страну и да је отишао у историју.

        "Када је реч о господину Шаровићу, ја бих да поручим Бакиру Изетбеговићу да није у реду да сви његови напади на, како они воле да кажу Ер-Ес, иду преко његовог изасланика Мирка Шаровића. Било би у реду и било би добро да Изетбеговић бар понекад смогне храбрости и сам се обрати Милораду Додику и СНСД-у", нагласио је Ковачевић.

        Он је још једном поновио да је пут БиХ у НАТО остављен по страни, да пут БиХ у НАТО више не постоји, да БиХ сарађује са НАТО-м, на онај начин на који је то дефинисао Програм реформи.

        "Што се тиче нас из СНСД, то је и више него довољно када је реч о било каквом односу са Алијансом. Република Српска остаје у потпуности посвећена и опредељена да поштује Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности коју је усвојила Народна скупштина Републике Српске, и ту се ништа неће променити", поручио је Ковачевић.

        СДС и ПДП, рекао је Ковачевић, прошле седмице су на најригиднији и најеклантантнији могући начин погазиле закључке Народне скупштине Републике Српске у парламенту БиХ, али и у Народној скупштини Републике Српске, где су одбиле да пруже подршку српском члану Председништва БиХ, па самим тим и Републици Српској.

        "Људи из СДС и ПДП су на путу без повратка, а тај пут се зове никако другачије него издаја", закључио је портпарол СНСД-а.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари